Yunet
 

Kultura

Projekcijom filma „Kristina” počinje Novi Sad film festival

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 21. septembar 2023. • 17:40 •

Projekcijom filma „Kristina” počinje Novi Sad film festival

Novi Sad film festival počinje danas u Novom Sadu, a revijalni program otpočeće večeras, 21. septembra od 21 čas kada će u bioskopu Arena Cineplex biti prikazan višestruko međunarodno nagrađivan film Kristina reditelja Nikole Spasića. Ulaznice u prodaji!

Do sada je film Kristina prikazan na velikom broju značajnih svetskih festivala i osvojio je brojne međunarodne nagrade uključujući nagradu za najbolji prvi film na festivalu FIDMarseille u Francuskoj, nagradu za najboljeg evropskog reditelja u usponu na Seville European Film Festivalu u Španiji, specijalno priznanje mladog žirija na Muestra de Cinema de Lanzarote u Španiji, nagradu za najbolji domaći i za najbolji međunarodni film na festivalu Merlinka, kao i nagradu za najbolju režiju na Martovskom festivalu. Večerašnjom projekcijom počinje njegova bioskopska distribucija, a ulaznice možete kupiti na blagajni bioskopa Arena Cineplex.

Više od 20 filmova iz 12 zemalja sveta publika će gledati od 21. do 24. septembra u Novom Sadu tokom Novi Sad film festivala na više lokacija, među kojima je i bioskop Arena Cineplex.

Publika će u bioskopu Arena Cineplex moći da pogleda deo glavne internacionalne takmičarske selekcije festivala i filmove poput fransuckog After, hrvatskog Sigurno mjesto i srpskog Indigo Kristal koji su među najuspešnijim igranim filmovima mladih reditelja. Takođe, u Areni će biti prikazani i filmovi regionalne selekcije studentskog kratkog igranog filma.

Glumac Džon Sevidž je ovogodišnji inostrani laureat Novi Sad film festivala za doprinos svetskoj kinematografiji, dok je naša legendarna Mira Banjac laureat nagrade za doprinos domaćoj kinematografiji.

Osnivač festivala je Kulturni centar Novog Sada. Program Novi Sad film festivala, svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu festivala, kao i Fejsbuk i Instagram profilu Novi Sad film festivala.

Karte možete kupiti na u Gigstix-u, a kupljenu kartu za festival neophodno je zameniti za narukvicu od 22. do 24. septembra od 9 do 18 časova u Kulturnom centru Novog Sada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena