Yunet
 

Kultura

Novosadski sajam knjiga: Besplatan ulaz i popusti do 60 odsto

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. mart 2024. • 08:56 •

Novosadski sajam knjiga: Besplatan ulaz i popusti do 60 odsto

Ovogodišnji Novosadski sajam knjiga biće održan od 18. do 25. marta u Hali 1 Novosadskog sajma. Ulaz za posetioce će biti besplatan tokom svih dana manifestacije, a knjige će biti jeftinije i do 60 odsto.
Posetioci će tokom sajma imati priliku za susret i razgovor sa brojnim piscima, između ostalih i sa Bojanom Ljubenovićem i Mariom Liguorijem, a u sredu, 20. marta i sa ovogodišnjim dobitnikom NIN-ove nagrade za delo „Poslije zabave“ Stevom Grabovcem.Kako je najavljeno, u Hali 1 Novosadskog sajma, posetioce će dočekati oko 60 izlagača iz zemlje i regiona, uz premijerna izdanja, brojne promocije, atraktivni program i značajne popuste.
„Dela će biti snižena i do 60 odsto, a neke od najtraženijih naslova čitaoci će plaćati po cenama umanjenim do 40 odsto. Izlagači najavljuju i akcije u okviru kojih će više naslova „u paketu“ nuditi po promotivnim cenama“, dodaje se u pozivu organizatora.
Ističe se da će na pojedinim štandovima posetioci i ove godine moći da pronađu knjige za 100, 200 i 300 dinara.
Radno vreme Novosadskog sajma knjiga biće od 10 do 20 sati, a ulaz je besplatan.
Danas počinju i Međunarodna izložba umetnosti „Art Expo“, Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“, „Dani Laze Kostića“ i Sajam gejminga „NS gaming week“.
Posle Svečanog otvaranja Izložbe umetnosti „Art Expo“ biće uručena nagrada „Sava Šumanović“, koja se dodeljuje za domete u likovnoj umetnosti. Dobitnik priznanja je Zdravko Joksimović, vajar iz Beograda.
Paralelno sa Sajmom obrazovanja „Putokazi“, od 21. do 23. marta, prvi put će se održati Sajam gejminga. Namenjen je ljubiteljima video igara, serija, filmova i svega onog što čini POP kulturu.
Manifestacija „Dani Laze Kostića“ biće priređena u Auli Novosadskog sajma, paralelno sa Sajmom obrazovanja, od 21. do 23. marta. Programi su prilagođeni i temama bliskim mlađoj populaciji. Biće reči o školskoj lektiri, kao i o tome šta i koliko mladi čitaju.
U sklopu „Dana Laze Kostića“ biće uručena i istoimena nagrada i predstavljen portret prošlogodišnje dobitnice Maje Trifunović.
Ulaz na priredbe se neće naplaćivati.
U četvrtak, 21. marta, u periodu od 10 do 15 časova na Novosadskom sajmu održaće se i Sajam zapošljavanja, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena