Yunet
 

Politika

Vučić: Situacija oko dinara na KiM se nije popravila, biće veći pritisak na nas

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. mart 2024. • 10:22 •

Vučić: Situacija oko dinara na KiM se nije popravila, biće veći pritisak na nas

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, u obraćanju građanima, da se situacija oko dinara na KiM ni na koji način nije popravila ili promenila na bolje uprkos pokušajima međunarodnih predstavnika i dodao da će pritisak na srpski narod na KiM i na državu Srbiju biti veći. „Situacija oko dinara na Kosovu i Metohiji ni na koji način se nije popravila ili promenila na bolje, uprkos pokušajima međunarodnih predstavnika da pomognu po pitanju teškog položaja srpskog naroda i ubede vlasti u Prištini da promene svoje odluke“, rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije. Kako je rekao, ne postoje nikakve naznake koje govore da će te odluke biti promenjene. „I u skladu sa tim, mi ćemo u narednom periodu biti primorani da donosimo različite odluke kojima ćemo se snalaziti ili pronalaziti alternativna rešenja za snabdevanje novcem, odnosno isplatom prinadležnosti, od plata do penzija našem narodu na Kosovu i Metohiji. Ovo sam rekao zbog toga što je sasvim jasno da se nikome po tom pitanju ne žuri“, istakao je Vučić. Dakle, taj pritisak na Albance neće biti veći, već će biti samo veći pritisak na srpski narod i na državu Srbiju, dodao je Vučić.

Vučić: Zapad očekuje da priznamo KiM, uvedemo sankcije RF i marionetski režim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Zapad od Srbije očekuje tri stvari – da prizna Kosovo i Metohiju, da uvede sankcije Rusiji i da se u Srbiji uvede marionetski režim.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u okviru prvog zahteva – da se prizna Kosovo i zahtev da se Srbija odrekne Republike Srpske.

„Odricanje od RS je jedan ključni razlog. Iako su se mnogi smejali, činjenica je da da stvari u Ukrajini ne idu onako lako kako su mnogi na Zapadu mislili, a protiv Rusije. Rusi su ti koji imaju inicijativu. Želeli mi to ili ne, postoji opasnost a već se dešavala u prošlosti i verovatno bi na mestu (predsednika Rusije Vladimira) Putina uvek mogao da se pozivam na presedan što su i oni činili. Pošto to znaju na Zapadu, važno je da se Kosovo pokrije i rašće pritisci na Srbiju, a na (premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina) Kurtija neće. Hoće, ali samo da ne dođe do situacije da Srbija reaguje, a to ni mi ne želimo“, rekao je Vučić.

Kako je pojasnio u okviru toga je važno odricanje od Republike Srpske i da Srbija aktivno radi protiv RS i samo kada je se odreknemo bićemo dobri.

Kao drugu stvar koja se traži od Srbije on je naveo uvođenje sankcija Rusiji i antikineski stav, a ka

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena