Yunet
 

Servisne informacije

Radnici JKP Gradsko zelenilo Novi Sad radiće i tokom prazničnih dana

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 30. april 2024. • 15:00 •

Radnici JKP Gradsko zelenilo Novi Sad radiće i tokom prazničnih dana

Praznici su prilika kada koristimo lepo vreme da u društvu porodice i prijatelja boravimo u prirodi, uz Dunav ili u novosadskim parkovima. Gradsko zelenilo pripremilo je omiljena gradska izletišta, a narednih dana ekipe će pojačano raditi na odnošenju smeća i čišćenju zelenih površina, košenju i pripremi reznica, sadnica i cveća za letnju sezonu.
Od novembra meseca kada je krenula obnova zelenila, u akciji koju najvećim delom finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine posađeno je blizu 2700 stabala drveća, preko 13.000 stabljika šiblja, 2800 sadnica žive ograde, 850 ruža… vremenske prilike su bile takve da smo košenje počeli još 01. marta. Redovnim merama nege koje podrazumevaju i prihranu biljaka trudimo da posađeno odnegujemo kako bi naš grad bio lepši i zelenili.

Prema planiranom rasporedu u novom krugu košenja Futoški park će biti na rasporedu u četvrtak, 02. maja, dok će u subotu na redu biti Salajka i deo Limana, tačnije stambeni blokovi Balzakova – 1300 kaplara i Balzakova – Narodnog fronta.

 

Foto: JKP Gradsko zelenilo Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena