Yunet
 

Sport

Predstavljena nova uprava KK "Vojvodina"

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 16. jun 2022. • 16:13 •

Predstavljena nova uprava KK

Nova uprava Košarkaškog kluba "Vojvodina" predstavljena je danas na konferenciji za novinare održanoj u SPC "Vojvodina".

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin je tom prilikom rekao da se Grad Novi Sad svim srcem zalaže da pomogne svakom sportskom udruženju.

"Grad Novi Sad broji preko šest stotina sportskih udruženja čiji je značaj prepoznat zahvaljujući politici gradonačelnika Miloša Vučevića koji podržava sve one koji, svojim radom i zalaganjem u sportu, na najbolji mogući način pronose ime Novog Sada. Naš grad je rasadnik košarkaških talenata i želimo da im obezbedimo najbolje uslove za treniranje u KK "Vojvodina", i da velika dvorana SPENS-a bude domaćin odličnim košarkašima i mesto gde se igra vrhunska košarka", rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Novi predsednik KK "Vojvodina" Željko Rebrača je istakao da mu je velika čast i odgovornost što je postavljen da vodi najstariji košarkaški klub.

"Sa svojim saradnicima želim da unesem novu energiju i da vremenom vratimo KK "Vojvodina" gde joj je mesto - u vrh domaće košarke. Imamo veliku podršku Grada Novog Sada na čelu sa Milošem Vučevićem koji je prepoznao značaj i nameru da se vrhunska košakrka vrati u naš grad. Novi Sad zaslužuje jak košarkaški kolektiv. Za početak, treba da se baziramo na kvalitetnom radu s mladima, da talentovanu vojvođansku decu zadržimo, kako ne bi prerano odlazila u druge klubove, da odavde izlaze neki novi reprezentativci", rekao je Rebrača i dodao da postoji namera da KK "Vojvodina" u roku od četiri ili pet godina igra ABA ligu.

Trener KK "Vojvodina" Miloš Isakov Kovačević iskazao je zadovoljstvo što mu je ukazano poverenje da se ostvari u ulozi prvog trenera u klubu.

"Pred nama je petogodišnji plan koji smo zacrtali i ogroman rad i trud kojim ćemo nastojati da vratimo Novi Sad u regionalnu košarkašku ligu", rekao je Miloš Isakov Kovačević.

Košarkaš Marko Ljubičić je naglasio da je kao igrač dodatno motivisan planom rada koji mu je predočio Rebrača i da će zajedno sa svojim trenerom i timom dati sve od sebe da se KK "Vojvodina" vrati tamo gde joj je mesto.

Izvor: Grad Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena