Yunet
 

Sport

Vojvodina danas dočekuje niški Radnički

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 30. avgust 2022. • 10:29 •

Vojvodina danas dočekuje niški Radnički

Vojvodina je, uz Crvenu zvezdu, jedini tim u superligaškom društvu koji nije poražen u minulih sedam utakmica.

Što se zbira postignutih golova tiče, uz ubedljiv šampionski Zvezdin sastav, jedino je još ekipa niškog Radničkog za jedan gol efikasnija od čete Milana Rastavca.
Odbrana je, sa četiri primljena gola, među tri najbolje u Ligi. Dakle, statistika svedoči u korist ocene o zadovoljavajućem startu sastava u pola belom, pola u crvenom.
Postoji, međutim, i računica, na osnovu koje je izvodljivo dijametralno mišljenje u pogledu uspešnosti kolektiva, najavljenog kao ozbiljnog takmaca u borbi za vrh tabele. Tri nerešena rezultata u kontinuitetu, u susretima sa ekipama gde se imperativ pobede nametao kao logičan odraz poređenja međusobnih vrednosti, ne zadovoljava nikoga.
– Nisam opterećen time da mi svaku utakmicu, u kojoj smo označeni kao favoriti, moramo da dobijemo – ceni trener Milan Rastavac. – Više sam opterećen time da mi moramo da osvajamo bodove u kontinuitetu. To je naš primarni zadatak. Mislim da idemo u dobrom pravcu, da držimo svoj put na kome će, nema sumnje, biti oscilacija, verujem više onih u pozitivnom, nego u negativnom svetlu.
U devetom kolu Vojvodina danas na Karađorđu dočekuje niški Radnički. Kako Rastavac reče stiže „protivnik po meri“.
– Radnički jeste kvalitetan protivniok koji je u toku sezone svakom protivniku postigao gol i to je karakteristika koju valja imati na umu – podseća Rastavac. – S druge strane, pokazali su oscilacije u igri, dozvoljavajući svakom protivniku da ga ugrozi. Naša ideja je da mi svojim kvalitetom napadnemo, ali i do kraja da se odbranimo. Izvesno je da to neće biti lako, kvalitetan protivnik je ispred nas, a opet verujem da smo sposobni da ostvarimo svoj cilj.
I za utamicu sa Radničkim Malbašić je izvan ekipe, Nemanja Nikolić se vraća u tim, kao i Simić, koji je zbog isključenja pauzirao jednu utakmicu. Današnji meč na Karađorđu, izumeđu Vojvodine i Radničkog počinje u 18.30 časova. Prenos je na kanalu Arena sport premijum 3 (A3P).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena