Yunet
 

Turizam

“Dani Tivta“ privukli mnogobrojne Novosađane

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 23. mart 2024. • 12:45 •

“Dani Tivta“ privukli mnogobrojne Novosađane

Manifestacija „Dani Tivta u Novom Sadu“ otpočela je tokom jučerašnjeg dana u Privrednoj komori Vojvodine radnim sastankom kom su prisustvovali predstavnici novosadskih i tivatskih institucija. Tom prilikom potpisan je i Protokol o saradnji između Gradske biblioteke Tivat i Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“. U okviru manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“ danas smo imali priliku da uživamo u svečanoj povorci mažoretki „Modesta“, „Maškarade“, članova Glazbeno-prosvetnog društva Tivat i Kulturno-umetničkog društva „Boka“, koji su uz delegaciju opštine Tivat od Dunavskog parka Zmaj Jovinom ulicom došli do glavnog gradskog trga gde ih je dočekala delegacija Grada Novog Sada.
U svom obraćanju na svečanoj ceremoniji otvaranja manifestacije gradonačelnik Novog Sada gospodin Milan Đurić poželeo je dobrodošlicu prisutnim Novosađanima i gostima iz pobratimskog grada Tivta.

Danas je najsunčaniji grad crnogorskog primorja Novom Sadu doneo dah Boke i Mediterana, uz autentičnu muziku, gastronomiju i nastupe renomiranih kulturno-umetničkih organizacija. Mi već danas počinjemo sa pripremama programa koji ćemo ponuditi građanima Tivta kada u septembru budemo predstavljali Novi Sad na primorju, na „Danima Novog Sada u Tivtu“. Nas vezuje višedecenijsko prijateljstvo koje smo prošle godine krunisali sporazumom o bratimljenju. To će dodatno zbližiti naša dva grada, uz ove dve manifestacije – istakao je Đurić, poželevši građanima Tivta da se u Novom Sadu, gradu otvorenog srca, osećaju kao kod svoje kuće, te da iz Novog Sada ponesu lepe uspomene.

Prisutnima je pozdravnu reč uputio i potpresednik Opštine Tivat gospodin Andrija Petković.

Odavno postoji ta romantična veza između Novog Sada i Tivta. Datira još od devedesetih godina i neraskidiva je i jaka do danas, jer jedan grad ne čine ni zgrade ni bulevari, već ljudi. Zbog toga prijateljstvo između naših gradova traje i danas. Novosađanima mogu da poželim samo jedno: kada budu dolazili u Crnu Goru, u Boku i Tivat da se osećaju baš onako kako se ja osećam u Novom Sadu – rekao je Petković, poželevši dobrodošlicu u Tivat svim gostima.
Na trgu je upriličen nastup klape „Jadran“, mažoretki „Modesta“, članova Glazbeno-prosvetnog društva Tivat i Kulturno-umetničkog društva „Boka“, uz Maškaradu i gastro ponudu ribe i vina. Manifestacija „Dani Tivta u Novom Sadu“ trajaće do nedelje 24. marta. Tokom trajanja manifestacije za sugrađane pobratimskog grada Novog Sada delegacija Tivta i građani Tivta pripremili su zaista bogat kulturnoumetnički program. U Novom Sadu u toku je izložba tivatskog slikara Ivice Aranđusa pod nazivom „Priroda stvari“. Zainteresovani izložbu mogu pogledati u Kulturnoj stanici „Svilara“ do 31. marta. Izložbu su zajedno organizovali KS Svilara i „Vina“ produkcija Novi Sad. Svi zainteresovani sugrađani moći će da prisustvuju autorskom vođenju kroz izložbu u subotu, 30.marta sa početkom u 18 časova u KS Svilara. U nedelju 24. marta u 20 časova, u Srpskom narodnom pozorištu pred novosadskom publikom biće izvedena predstava „Ćelava pevačica“ u produkciji tivatskog Centra za kulturu.

vojvodjanskevesti.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena