Yunet
 

Društvo

Pančevačke mažoretkinje pripremaju se za Evropsko prvenstvo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. april 2022. • 16:48 •

Pančevačke mažoretkinje pripremaju se za Evropsko prvenstvo

“Pančevačke lavice” pripremaju se za Evropsko prvenstvo u mažoret sportu, koje ih očekuje za nešto više od dva meseca u Zadru. Plasman za učešće izborile su na nedavno održanom Državnom prvenstvu u Pančevu. Na XIII festivalu “Diamond Baton” titulu najbolje mažoretkinje odbranila je Katja Bogdanović.

Na Državnom prvenstvu mažoretkinje različitog uzrasta, iz Srbije i Crne Gore, takmičile su se u plesnim kategorijama sa štapom, pom-ponima, zastavama, i kombinovano. Zatim u kategorijima mace, drill i dobošari. U solo nastupima za zlato su se, osim Katje Bogdanović, izborile Lara Bogdanović, Mihaela Kosović, Marija Ćosić, Asja Bogdanović, a specijalnu nagradu dobila je Anđela Gabčik.

Nastupom u duetu za zlato su se izborile Marija Ćosić i Nada Gajić, Milica Alempijević i Anđela Gabčik, Katja Bogdanović i Jovana Gajić. „Pančevačke lavice” osvojile su i 4 zlatne medalje u kategoriji mini grupe, a osvajanjem zlata u kategoriji trio pom pon, plasman na Evropsko prvenstvo izborile su i kadetkinje iz Kovina.

Evropsko prvenstvo u mažoret sportu broji više od 3000 takmičara. Sa prvenstva održanog u Zagrebu 2019. godine „Pančevačke lavice” donele su bronzu.

: „Pančevačke lavice” osim Evropskog prvenstva u narednom periodu očekuju i nastupi na brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama. Članice kluba „Ma Majorette”, nagrađenom koreografijom predstaviće se na „Uskršnjoj zabavi” u Kovinu. Zabava će biti održana 21. aprila, sa početkom u 12 sati, a posetioce očekuje zanimljiv program.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena