Yunet
 

Društvo

Ulepšavanje i takmičenje u Gerontološkom centru povodom Dana žena

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. mart 2024. • 16:51 •

Ulepšavanje i takmičenje u Gerontološkom centru povodom Dana žena

Gerontološki centar Pančevo posetili su profesori i učenici Tehničke škole “23. maj”iz Pančeva, povodom obeležavanja Dana žena. Budući frizeri ulepšavali su naše najstarije sugrađanke, koje su se potom takmičile na izboru za najlepšu frizuru.

Druženje Gerontološkog centra i Srednje tehničke škole „23. maj“ Pančevo po tradiciji organizovano je i ove godine pred Međunarodni dan žena. U susret 8. martu, učenici ove ustanove, po struci frizeri, posetili su naše najstarije sugrađanke koje su dobile nove frizure. Zatim je održan izbor za najlepšu frizuru. Više o ovom događaju ispričala nam je Tanja Lukić, vršilac dužnosti direktora Gerontološkog centra Pančevo.

  • Danas smo ugostili 20 učenika Srednje tehničke škole „23. maj“ Pančevo, u pratnji svojih nastavnika, koji u saradnji sa našom frizerkom doma ulepšavaju naše korisnice. Njihove nastavnice kao i naša frizerka vrše nadzor nad njihovim radom, odnosno ulepšavanjem naših baka. Na kraju ćemo imati jedan revijalni deo i imati priliku da vidite korisnike koji su u redu žirija, a pored njih su i naši stručni radnici.

Cilj ovakvih događaja je zbližavanje starijih i mlađih generacija, kao i prenošenje iskustava, kaže Tanja Lukić.

  • Solidarnost i obostrana podrška. Obostrana podrška između starih i mladih. Kao što imate priliku da sagledate ceo ovaj događaj, vidite da je ovde puno pozitivne energije, da je ovo jedno jako lepo druženje koje izaziva pozitivne emocije i sa jedne i sa druge strane. Razvija se pažnja, ljubaznost i tolerancija, što je nama jedan od glavnih ciljeva.

Saradnja sa Tehničkom školom „23. maj“ sada traje već punih 15 godina, i taj trend će se nastaviti i u budućnosti, zaključuje Tanja Lukić.

  • Mogu sa punim pravom da kažem da je ovo zaista sada jedno tradicionalno okupljanje, i već jedna prava tradicija za sve nas. Imali smo jednu kraću pauzu od par godina koja nas je zadesila usled korona virusa, ali smo od ove godine nastavili saradnju, a na osnovu razgovora sa direktorkom srednje tehničke škole, ova saradnja će biti i češća, tako da ćemo i na mesečnom nivou organizovati jedan vid druženja i ulepšavanja naših korisnica.

U Gerontološkom centru kažu da svojim korisnicima žele da obezbede da se pre svega osećaju lepo i važno, da dostojanstveno stare, i da uvek imaju nekoga pored sebe. Trudiće se da ovakvih i sličnih manifestacija bude što više, i što češće.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena