Yunet
 

Društvo

Realizivan projekat „Zdravo starenje“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. mart 2024. • 10:08 •

Realizivan projekat „Zdravo starenje“

Velika grupa volonterki seniorki njih oko tridesetak već pet godina bavi se humanitarnim radom u Crvenom krstu Pančevo, pomažući našim sugrađanima kad im je najteže .Zahvaljući podršci Grada Pančeva realizuje se projekat „Zdravo starenje“ u okviru radionica psiho socijalne podrške članicama kluba.

One već punih pet godina aktivno učestvuju u radu Crvenog krsta Pančevo pomažući u svoje slobodneovremekoje im je veoma dragoceno i pomažući nam u našim aktivnostima. Sa druge strane Crveni krst Pančevo ,Vojvodine i Srbije ulažu da stave do znanja kolko su ova grupa stanovnika koji su u penziji kada imaju višak slobodnog vremena, kada se osećaju usamljeno i ko je dragocen društvenoj zajednici ko ima znanja i iskustva,rekao je Milica Todorović sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Zahvaljući okupljanju u Crvenom krstu i volonetreke seniorke rešavu svoje probleme i imaju niz radionica na jednoj od njih bila je tema Radost.

Ovo je peta godina u okviru naših radionica psiho socijalne podrška zdravom starenju koji je državni projekat. Mi smo osmislili ovaj način i mi u Crvenom krstu imamo te susrete četvrtkom na različite teme. 0.49.0.59 Tema je radost!1,01 Nekako ću im približiti i koji su načini da ljudi netroše uzaludno na neka osećanja koja su neprijatna a mi upravo to radimo.Boreći se protiv tuge, usamljenosti, straha tu trošimo energiju kao da nam radost nepripada,rekla je Dobrila Jovanović Članaca Upravnog odbora Crvenog krsta Pančevo .

Sa bogatim životnim iskustvom volonterke seniorke su uvek spremne da pomognu, aktivne su u podeli pomoći građanima, redovne kada su akcije dobrovoljnog davanja krvi u pitanju i na mnogo načina su tu kada je nekom pomoć potrebna, rekla je Ljiljana Belobrk. Predivno je dajemo jedni drugima , dajemo sami sebi izmenjujemo iskustva radioma psiho radionice sa našom divnom Dobrilom , ima svea u životu kada imate sedamdeset i više godina. Obilazimo stare koji žive sami , pomažemo deci u malim jubilejima nekim trkama delimo flajere.

Ne znači ako smo u penziji da ništa više ne možemo da radimo da nismo nigde više dobrodošli, naprotiv , rekla je Branka Cimeša.

Vrata Crvenog krsta Pančevo za nove volontere seniore su otvorena , dovoljno je da poželite da pomognete drugima, da imate sa kim da razgovarate, da podelite svoja osećanja da se osećate korisno imate prava na lep život bez obzira što jedan deo života kada ste bili aktivni prošao. Svaki novi dan je nova mogućnost da sebe i nekoga obradijete .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena