Yunet
 

Sport

Ilija Serafimović iz Pančeva osvojio dve medalje na Evropskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. april 2024. • 13:59 •

Ilija Serafimović iz Pančeva osvojio dve medalje na Evropskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema

Mladi Pančevac, internacionalni majstor Ilija Serafimović kao deo reprezentacije Srbije učestvovao je na Prvenstvu Evrope u rešavanju šahovskih problema u Nemačkoj i osvojio dva trofeja.
Nemački grad Hagen od 19. do 21. aprila bio je domaćin 17. prvenstva Evrope u rešavanju šahovskih problema. Boje Srbije branili su velemajstori Bojan Vučković, Vladimir Podinić, Miodrag Mladenović i mladi Pančevac, internacionalni majstor Ilija Serafimović.

Mladi Ilija Serafimović je zablistao i sa ovog takmičenja doneo u Pančevo, osim ekipnog srebra još jedan trofej. Sa osvojenih 74,5 poena od mogućih 90, zauzeo je 9. mesto u ukupnom plasmanu, ali i zlatnu medalju u konkurenciji juniora do 23 godine.
Rezultatima na ovom prvenstvu popravio je rejting za više od 20 poena i došao do rekordnih 2.515 bodova čime je trenutno dostigao 16. mesto na svetskoj listi i napravio još jedan korak ka tituli velemajstora.
Priliku za nove uspehe mladi Pančevac će imati već krajem jula kada će se u Letoniji održati 47. svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena