Yunet
 

Društvo

Gradska menadžerka obišla radove na rekonstrukciji Ulice Dimitrija Tucovića

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. mart 2024. • 12:44 •

Gradska menadžerka obišla radove na rekonstrukciji Ulice Dimitrija Tucovića

Početkom rekontrukcije ulice Dimitrije Tucovića, grad Pančevo nastavlja sa kapitalnim investicijama. Gradska menadžerka Maja Vitman koja je obišla radove, istakla je da kao stabilna lokalna samouprava, ne odustaju ni pedalj od onoga što su obećali.

– Ovo je dugo najavljivana investicija, imajući u vidu da smo već imali potpisan ugovor sa Upravom za kapitalna ulaganja, ali zbog pandemije korona virusa, ugovor je bio raskinut. Želim da napomenem da smo preprojektovali ulicu u saradnji sa Mesnom zajednicom, sa građanima koji žive u ovoj ulici, koji su iskazali zahteve i i mali primedbe na sam prethodni projekat, zbog nedovoljnog broja parking mesta, te smo mi shodno tome uzeli u obzir i rekonstrukciju ulice Uroša Predića, kako bismo većem broju parking mesta, imajući u vidu velike potrebe građana. Sa radovima smo krenuli 4. marta i ako smo imali potpisan ugovor početkom novembra, ali nismo želeli da uđemo u radove u toku zimskog perioda, jer je ova kapitalna investicija koja ima vešestruki značaj rekla je Gradska menađžerka Maja Vitman.

Sa radovima se krenulo od ulice Mihajla Pupina ka ulici Uroša Predića i ova deonica je trenutno zatvorena za saobraćaj, ističe Maja Vitman.

– U prvoj fazi je planirano da se uradi iskop, što se trenutno i dešava za potrebe izgradnje nedostajuće atmosferske kanalizacije. U daljem toku radova, radiće se rekonstrukcija gasovodne mreže sa oko 120 kućnih priključaka. Radićemo i na rekonstrukciji elektro mreže sa novim stubovima javnog osvetljenja. Dodatno ćemo osvetliti pešačku i biciklističku stazu rekla je rekla je Gradska menađžerka Maja Vitman.

Radovi će se odvijati fazno, kako bi meštani ovo dela grada mogli nesmetano da je koriste.

– Želim da se svima zahvalim na ukazanom poverenju, saradnji i podršci i želim da građanima poručim da sugestije i primedbe koje su imali ili će imati u toku radova su od velikog značaja, jer ovo je timski posao i na kraju krajeva to ostaje njima na korišćenje. Ukoliko budu imali potrebu za bilo kakvim informacijama stojimo na raspolaganju, kako putem Mesne zajednice isto i direktnim kontaktom sa Sekretarijatom za investicije. Mi smo na raspolaganju da odgovorimo na sva pitanja i pomognemo gde god je to moguće. Svi koji žele da se priključe na infrasrukturu, sad je momenat, nek podnesu zahteve sa urednom dokumentacijom, jer nakon završetka radova, dve godine neće biti u mogućnosti, u skladu sa zakonskim propisima“ Detaljan opis radova: Grad Pančevo, Sekretarijat za investicije vrši izvođenje radova na rekonstrukciji ulice Dimitrija Tucovića, od ulice Moše Pijade do ulice Knićaninove u Pančevu sa dvogodišnjim finansiranjem i pri tome će se izvršiti sledeći radovi: – Rekonstrukcija saobraćajnice ulice Dimitrija Tucovića u Pančevu, od ulice Moše Pijade do ul. Knićanove u Pančevu za dvosmerni saobraćaj, širine 7,0m. Dužina saobraćajnice je 1253,5 metara. Saobraćajnica se planira sa završnom obradom od asfalt betona AB11s, rekla je Gradska menađžerka Maja Vitman.

Branislav Gligorić, predsednik MZ Gornji grad ističe koliki je značaj rekonstrukcije ulice Dimitrija Tucovića, jer jer to jedna od najbitnijih ulica na teritoriji MZ Gornji grad.

– Mnogo nam znači, radujemo se svi i jedva čekamo da se to završi i da nam bude lepša ulica, rekao je Ljubomir Lukić, jedan do žitelja Margite istakao je koliko je značajno što će posle tolikog vremena biti rekonstruisana ulica Dimitrija Tucovića.

Ovom rekonstrukcijom, ulica Dimtrija Tucovića dobiće novi sjaj. Rok za završetak radova je maj 2025. godine, a vrednost investicije je oko 363 miliona dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena