Yunet
 

Društvo

RCT „Mihajlo Pupin” – jedna od najprestižnijih ustanova ovog tipa u Srbiji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. mart 2024. • 08:08 •

RCT „Mihajlo Pupin” – jedna od najprestižnijih ustanova ovog tipa u Srbiji

U okviru centra, formirane su sekcije koje su posvećene različitim oblastima znanja, s ciljem da se talentovana deca dodatno podstaknu i usmere ka ostvarenju njihovih potencijala. Tako se u Regionalnom centru za talente „Mihajlo Pupin“ mogu naći sekcije za matematičare, istoričare, biologe, fizičare, hemičare, likovnjake ali i mnoge druge. Istakao je Dragoljub Cucić direktor regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin”

Dovoljno je samo da tete želi da radi. Mi nemamo taj ulazni kriterijum a i ako radimo testove to su informacije za nas zato što se vemenom pokazalo da je navažnije da dete hoće da radi pošto bez rada nema ni rezultata. I dovoljno je da dete želi da radi i da se priključi grupi somi recimo grupi za likovnu umetnost gde naš mentor ipak treba da pogleda radove. Rekao je Dragoljub Cucić direktor Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin”.

Svaka od ovih sekcija pruža specifične programe i aktivnosti prilagođene interesovanjima i potrebama dece, omogućavajući im da prodube svoje znanje i veštine u odabranoj oblasti. Kroz interaktivne radionice, predavanja, istraživačke projekte i mentorski rad sa stručnjacima iz datih oblasti, polaznici centra imaju priliku da se nadograde i ostvare svoj puni potencijal.

– Mi imamo odeljenja od 25. 30. dece i tu imamo različite prohteve i zahteve i mogućnosti i ono što mi radimo to je praktično ono što se može videti i u specijalističkim školama poput matematičke gimnazije. istakao je Cucić

Svojim posvećenim radom i izuzetnim rezultatima, Regionalni centar za talentovanu decu „Mihajlo Pupin“ kontinuirano doprinosi razvoju obrazovanja i nauke u Srbiji, pružajući podršku mladim talentima i inspirišući ih da ostvare svoje najveće snove i ambicije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena