Yunet
 

Društvo

Oganizovana akcija u okviru projekta „Veterani za male heroje“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. jun 2024. • 16:00 •

Oganizovana akcija u okviru projekta „Veterani za male heroje“

Udruženje Veterani 72 specijalne brigade u Domu vojske u Pančevu organizovalo je aktivnosti u okviru projekta „ Veterani za male herojre“ čiji je cilj da se deci školskog uzrasta probude patriotska osećanja i prikažu deca heroji iz naše slavne istorije. Učesnici su imali prilike da se upoznaju sa načinima i postupcima u vanrednim situacijama u kojima mogu da se nađu, kao što su požar, zemljotres, poplava i kako da pruže prvu pomoć u slučaju ekoloških katastrofa, terorističkih napada, saobraćanih nezgoda i sličnog.

Da je ovo jedna izuzetno korisna akcija kroz koju će naši najmlađi sugrađani imati prilike da nauče gde i odakle vrebaju opasnosti i na koji način mogu da se zaštite od njih potvrdila nam je i sekretarka crvenog krsta Milica Todorović.

Pripadnici odreda izviđača Crne rode iz Pančeva pokazali su našim školarcima kako da se snađu ako se snađu ako se nepredviđena situacija desi u prirodi.

Udruženje Veterani 72 specijalne formirano je 2012 godine u cilju negovanja tradicije i pomoći porodicama poginulih i ranjenih boraca kao i bivšim pripadnicima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena