Yunet
 

Kultura

Raznovrstan program za slavu Kovina

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. jul 2021. • 12:18 •

Raznovrstan program za slavu Kovina

FOTO: printscreen

Manifestacijom “Nek zvone tambure” u subotu 24. jula, počeće obeležavanje slave Kovina. Slava Kovina – Sabor svetog arhangela Gavrila, obeležava se po treći put.

Pokrovitelj je Opština Kovin, a u organizaciji učestvovali su i Centr za kulturu, Turistička organizacija opštine, Udruženje preduzetnika i Prva i Druga mesna zajednica Kovin.

Na letnjoj pozornici Centra za kulturu u subotu, 24. jula sa početkom u 20 sati nastupiće Banatski kicoši i Tamburatorijom iz Pančeva i Kovinski bećari.

Rezanje slavskog kolača zakazano je za nedelju 25. jul od 19 sati u galeriji Doma kulture, a domaćin ove godine je Prva Mesna zajednica.

Na sam dan Slave, 26. jula u 9 sati biće održana Liturgija, ali ove godine bez litije. Glavni događaj – koncert Alena Islamovića počeće u 21 sat, na Trgu ispred Doma kulture.

Drui dan Slave, 27. jul, rezervisan je za 24. “Fijakerijadu” u organizaciji Konjičkog kluba “Kovin”. Defile fijakera i zaprega kroz grad počeće od Srpske pravoslavne crkve u 12 sati, a od 13 sati na stadionu FK Radnički predviđeno je takmičenje paradnih konja i zaprega “Memorijal Mikan Papović.”

Prodajni štandovi biće postavljeni u pešačkoj zoni ispred Doma kulture 25. i 26. jula.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena