Yunet
 

Kultura

Raspisan konkurs za „Rukopise 46“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. januar 2023. • 11:40 •

Raspisan konkurs za „Rukopise 46“

Dom omladine Pančevo raspisao je konkurs za 46 Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije – Rukopisi 46. Obrazac konkursa može da se nađe na sajtu Doma omladine ili na društvenim mrežava ove kulturne ustanove. Konkurs je otvoren do 20. februara.

Već skoro pola veka Dom omladine Pančevo poziva mlade pisce sa teritorije bivše Jugoslavije da pošalju svoje pesme ili kratke priče na konkurs za Zvornik pod nazivom Rukopisi. I ove godine konkurs je otvoren početkom godine.

„Na konkurs mogu da se prijave mladi autori od 15 do 30 godina koji pišu na našem jeziku, na jezicima nacionalnih manjina u Srbiji kao i na jezicima zemalja bivše Jugoslavije. Na konkurs može da se pošalje do 3 pesme ili kratke priče, a tekst konkursa sa svim detaljima kako treba da izgleda prijava može se naći na sajtu Doma omladine kao i na našim društvenim mrežama. Jako je važno da svi oni koji žele da konkurišu za Rukopise treba jako dobro da pročitaju tekst konkursa i da pošalju prijavu“ kaže Jelena Pešić – PR Doma omladine Pančevo.

Prema dosadašnjim iskustvima, na konkurs sitgne skoro 400 radova, pesama ili priča, što predstavlja veliki posao za komisiju koja čita sve pristigle radove. Prema rečima Jelena Pešić zato je važno da zainteresovani poštuju pravila konkursa.

„Predhodnih 46 godina svake godine izdaje se Zbornik koji već spada u istoriju ovog grada. Jako je važan kako za Dom omladine tako i za ceo grad Pančevo. Veoma je važan za mlade autore jer on njima predstavlja vetar u leđa, jer tu neko pročita njihove tekstove i objavi ih, što im omogućava da u nekom momentu oni objave svoju knjigu i postanu pravi pisci“, navela je Pešić.

Zbornik poezije i kratke proze „Rukopisi 46“ sa odabranim pesmama i kratkim pričama, biće promovisan i ove godne u maju. Promociji Zbornika svake godine prisustvuje i veliki broj autora iz regiona. Rok za slanje radova je 20. februar ove godine, naglašavaju u Domu omadine Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena