Yunet
 

Politika

Skupština opštine Bela Crkva usvojila planove rada za 2024. godinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. januar 2024. • 15:35 •

Skupština opštine Bela Crkva  usvojila planove rada za 2024. godinu

Skupština opštine Bela Crkva održala je 26. redovnu sednicu, kojom je predsedavao predsednik Skupštine Marjan Aleksić, a pred odbornicima je bilo pet tačaka dnevnog reda.

Nakon potvrđivanje mandata odbornici Gabrijeli Virag iz Dobričeva, prešlo se na razmatranje planova poslovanja za 2024. godinu javnog preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Bela Crkva. Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je važnost usvojenih planova rada za 2024. godinu, kako bi javno preduzeće i ustanove krenuli u realizaciju planiranih aktivnosti.

– „Na današnjem zasedanju Skupštine opštine Bela Crkva bilo je prisustno 25 od 33 odbornika. Usvojeni su svi planovi rada javnog preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Bela Crkva, što je bitno za njihovo funkcionisanje. U okviru izbora i imenovanja imali smo imenovanje Darka Bogosavljevića za direktora DJUP „Belocrkvanska jezera“, nakon sprovedenog konkursa i na predlog komisije i predsednice opštine Bela Crkva. Konkurs je sproveden u skladu za zakonom, javio se samo jedan kandidat koji je ispunio uslove, bilo je reči da će biti 4 kandidata, ali potpunu dokumentaciju predao je samo Darko Bogosavljević, koji je od danas direktor komunalnog preduzeća“ – rekao je Marjan Aleksić.

Novoizabrani direktor Društveno javnog uslužnog preduzeća “Belocrkvanska jezera” Darko Bogosavljević, obratio se odbornicima i građanima.

– Želim posebno da se zahvalim predsednici opštine Violeti Simić koja je imala poverenja u mene i sabrala postignute rezultate od prošle godine. Trudiću se d ate rezultate opravdam. Posebno želim da pozdravim i naše sugrađane i da im obećavam da ćemo nivo usliga našeg preduzeća podignuti na viši nivo,izjavio je Darko Bogosavljević.

Odbornici su dali saglasnost na izmene i dopune Statuta Centra za kulturu Bela Crkva i na Statut Istorijskog arhiva Bela Crkva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena