Yunet
 

Sport

Odbojkaši Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa poraženi od Spartaka

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. april 2022. • 17:04 •

Odbojkaši Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa poraženi od Spartaka

Odbojkaši Crvene zvezde ostali su bez prilike da se bore za šampionski pehar. U 3.meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije na Banjici su poraženi od Spartaka. Subotičani su slavili 3:0.

Odbojkaši Crvene zvezde pretrpeli su poraz u “majstorici” polufinalne serije plej-ofa Superlige Srbije. Posle velike borbe, odlične odbojke, u fenomenalnoj atmosferi pune Banjice, subotički Spartaka je slavio 3:1 i ukupnim skorom 2:1 plasirao se u finale gde ga čeka Vojvodina.

Početak meča protekao je u izjednačenoj igri, sredinom perioda Spartak se najpre odvojio na +5, a potom sigurnom igrom prednost povećavao i ona je u jednom trenutku iznosila osam poena. Na kraju slavlje 25:19 za vođstvo 1:0.

U drugom periodu viđena je prava rovovska borba. Zvezda je povela, Spartak preuzeo vođstvo i i održavao prednost do tri poena, crveno-beli su od 9:11, stigli do 12:11 i ušlo se u neizvesnu završnicu. Spartak je vodio 14:13, ali je Zvezda serijom 4:0 prvi put stekla opipljivu prednost. Iako su Subotičani pokušavali da se približe Zvezda je sigurnom igrom održavala prednost, iskoristila prvu set loptu i izjednačila na 1:1.

Zvezda je sigurno počela treći set, odvojila se na +3, ali je Spartak uspeo da napravi mini preokret i izjednači na 7:7. Do 9:9 se igralo poena za poen, a onda su gosti preuzeli vođstvo i diktirali tempo. Zvezda je uspela da se približi na samo poen minusa, sačuva jednu set loptu, ali su Subotičani iskoristili narednu i poveli 2:1.

Na krilima pobede u trećem setu Spartak je brzo poveo 3:0, ali se Zvezda nije predavala. Stigli su crveno-beli do izjednačenja, poveli, ali se Spartak vratio i u narednim minutima su se ekipe smenjivale u vođstvu. Sredinom perioda gosti su se odvojili na +3 i prednost održavali do finiša seta. Zvezda je probala da napravi novi preokret, ali Spartak nije dozvolio i set dobio 25:20 slavio 3:1 i skorom 2:1 u polufinalnoj seriji plasirao se u finale.

Igor Žakić, trener Crvene zvezde, posle meča se osvrnuo posebno na 4.set u kome je Zvezda sva puta kod rezultata 16:14 i 18:16 propustila priliku da “uhvati priključak” i, možda, preokrene tok utakmice.

Strateg Crvene zvezde nema šta da zameri igračima. Poraz u polufinalnoj seriji ne remeti opšti utisak. Za crveno-bele odbojkaše ovim je sezona završena.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena