Yunet
 

Sport

Pančevci ostvarili zavidne rezultate na takmičenju „Ubov atletski miting prijateljstva”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. april 2024. • 19:46 •

Pančevci ostvarili zavidne rezultate na takmičenju „Ubov atletski miting prijateljstva”

Takmičenje je održano na novom atletskom stadionu u centru Uba,a organizovali su ga opština Ub i atletski klub Surčin kao tehnički suorganizator.Atletski miting je okupio veliki broj atletičara iz atletskih klubova iz cele Srbije.Ovo je ujedno bila prva trka koja je označila otvaranje sezone na atletskim stadionima.

Atletski klub Tamiš je predvođen trenerom Zoranom Kocićem učestvovao sa 17 atletičara koji su ostvarili odličan nastup osvojivši čak 19 medalja.

Nikolina Radovanović (državni šampion u bacanju kugle) nastupila je u diciplini-bacanje Vortex-a,i odmah u prvoj seriji je bacila neverovatan hitac od čak 56.70m, što joj je donelo zlatnu medalju,pehar pobednice, lični rekord i najbolji rezultat u Srbiji u 2024.godini.

Nađa Cvetković(U14) je u trci na 60m osvojila bronzanu medalju uz sjajan lični rekord od 8.30s i srebrnu medalju u trci na 200m uz takođe odličan lični rekord od 28.80s.

Nevana Nikolić(U16) je osvojila srebrnu medalju u bacanju Vortex-a,i bronzanu u trci na 800m.Sara Gagić(U16) je u trci na 800m odlično trčala i osvojila srebrnu medalju.Veljko Hrnjez (U16) je osvojio zlatnu medalju u bacanju Vortex-a i zlatnu medalju u trci na 800m.Ljubomir Tomić (U14) je osvjio bronzanu medalju u trci na 800m.

Najmlađi atletičari AK Tamiš iz škole atletike takođe su bili vrlo uspešni.Konstantin Nikolić je osvojio srebrnu medalju u trci na 400m,dok je Filip Radivojević u bacanju Vortex-a,takođe osvojio srebrnu medalju.

Milica Slavujac je u trci na 60m osvojila srebrnu a u trci na 200m bronzanu medalju.Lena Gavrilović je u disciplini bacanje Vortex-a,osvojila srebrnu medalju.Una Vojvodić je najbolje plasirana atletičarka u kategoriji atletskih škola,osvojila je zlatnu medalju u disciplini bacanje Vortex-a sa hicem od 32m i srebrnu medalju u trci na 400m sa rezultatom od 1.21,00. Minja Simović (U12) je osvojila zlatnu medalju u bacanju Vortex-a.

Tatjana Šurjanac je bila odlična u bacanju Vortex-a,osvojila je bronzanu medalju,dok je Elena Vrsajko takmičila u disciplini sportsko hodanje sa starijim atletičarkama 3 godine od svoje kategorije i uspela da osvoji srebrnu medalju uz odličan lični rekord na 1000m od 5:49,00.

Atletska takmičenja se nastavljaju sledećeg vikenda u Sremskoj Mitrovici velikim međunarodnim atletskim mitingom na kojem će učestvovati atletičari AK Tamiš.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena