Yunet
 

Sport

Fudbaleri Železničara odigrali odlično protiv IMT-a, a u Pančevo se vraćaju sa bodom

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. april 2024. • 18:03 •

Fudbaleri Železničara odigrali odlično protiv IMT-a, a u Pančevo se vraćaju sa bodom

IMT – Železničar 0:0

Stadion: Voždovca. Gledalaca: 500. Sudija: Srđan Jovanović (Beograd). Žuti kartoni: Terzić, Kijevčanin, Džinović, Ćosić (IMT) Ndijae, Pavlov, Kovačević (Železničar). Strelci:
IMT: Gordić, Lutovac /77.Zulfić/, Ćosić /89.Vuković/ Lambulić, Krstić, Džinović, Kijevčanin, Glišić, Terzić/85.Jović/, Radočaj, M.Luković.
ŽELEZNIČAR: Mijatović, Lakićević /14. Ndaje/, Purtić, Stanković, Balaž, Đorđević, Pantelić /60.Kovačević/, Knežević, Hajdin /60.S.Jovanović/, Pavlov /60.Kahvić/, Romanić.
Uprkos boljoj igri, Železničar nije uspeo da osvoji sva tri boda protiv IMT-a, već se sa gostovanja iz Beograda vraća sa bodom. Bio je ovo treći meč ove dve ekipe,drugi vezani koji je završen remijem, dok je „dizelka“ slavila u prvom međusobnom duelu na domaćem terenu.
Da su Kahvić, Romanić, Strahinja Jovanović i Pavlov bili malo više koncentrisaniji u završnici akcija na „krovu“ Železničar bi se sa teškog gostovanja vratio trijumfalno. Ipak, na kraju IMT – Železničar 0:0.
Izabranici Siniše Dobrašinovića u meč sa „traktoristima“ su ušli sa jasnom namerom da se u Pančevo vrate sa sva tri boda. Već u drugom minutu Romanić je uputio šut sa oko 20 metara, ali nije imao problem Gordić da tu loptu i zaustavi. Nastavili su Pančevci sa inicijativom i da pritiskaju odbranu domaćih, a kontru u 13. minutu nije iskoristio Pavlov. Otišao je suviše iskosa na levu stranu, pa je to bio lak plen za Gordića.
Do kraja prvog dela igre, Knežević je imao dobru priliku u 17, a zatim i Pavlov u 22. minutu, ipak do promene rezultata nije došlo. ž
U nastavku utakmice Železničar je zaigrao na sve ili ništa, a Dobrašinović je sa trostrukom izmenom u 60. minutu, a ušli su Kahvić, Jovanović i Kovačević, želeo da ubrza igru.
U 65. minutu posle slobodnog udarca koji je izveo Đorđević, došlo je do pravog „karambola“ u šesnaestercu IMT-a, lopta se odbijala od nogu igrača jednog i drugog tima, ali su na kraju uspeli da se odbrane domaći.
Fantastičnu šansu propustio je Železničar u 80. minutu. Romanić je uputio centaršut sa leve strane, sam je na petercu ostao Kahvić, ipak glavom je poslao loptu pravo u prečku. Pokušao je potom i Knežević udarecem sa distance, ipak oprezan je bio Gordić.
Neverovatno je šta je promašio Kahvić tri minuta pre kraja utakmice. Đorđević je uputio precizan centaršut pravo u šesnaesterac IMT-a. Ostao je sam na pet metara Kahvić, ali je lopta posle njegovog šuta glavom završila pravo u rukama Gordića.
Do kraja meča nije bilo više prilika, međutim više Železničar ima za čime da žali su izabranici Siniše Dobrašinovića napravili nekoliko odličnih šansi u nastavku meča.
U narednom kolu Železničar u Pančevu dočekuje Radnički iz Niša. Biće ovo možda i odlučujuća utakmica u borbi za opstanak.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena