Yunet
 

Turizam

Dani francuske kuhinje sa zvezdicama

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. maj 2022. • 20:11 •

Dani francuske kuhinje sa zvezdicama

Dani francuske kuhinje održani su u restoranu “Red Queen” u Beogradu na vodi, a večeru je pripremao ekskluzivni gost, kuvar nad kuvarima, šef Mišelinove kuhinje, Kristijan Tetedoa. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je podržao ovaj događaj.

Kristijan Tetedoa, kuvar nad kuvarima, bio je ekskluzivni gost na danima francuske kuhinje u restoranu “Red Queen” u Beogradu na vodi. Gosti su bili u prilici da uživaju u njegovim maestralnim jelima tokom ove večeri. On je bio lični kuvar predsednika Francuske, koji je pobrojao mnoge titule poput najboljeg restoratera, učitelja svih kuvara, šefa Mišelinovih kuvara u Francuskoj i dobitnik je Mišelinove zvezdice.

Posetioci Red Queen-a su bili u prilici da se uvere u njegovo gastronomsko umeće i uživaju u specifičnom meniju. Jelovnik je donekle približan ukusima na koje smo navikli u Srbiji, ali takođe sa primesom “nečeg posebnog” što nije očekivano za naše područje. Ceo projekat podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam na čelu sa Nenadom Ivaniševićem.

Za mogućnost da iskusimo i uživamo u majstorstvu ovog vrhunskog kuvara, zaslužno je Udruženje “Ja volim Francusku”. Njihova predsednica Slađana Novaković je u saradnji sa kompanijom Air France i restoranom Red Queen organizovala manifestaciju “Dani francuske kuhinje sa zvezdicama”, čiji je Kristijan Tetedoa bio ekskluzivni gost.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena