Yunet
 

Turizam

TO opštine  Kovin na Sajmu turizma predstavlja Kovinsku regatu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. februar 2024. • 14:00 •

TO opštine  Kovin na Sajmu turizma predstavlja Kovinsku regatu

Bliži se Sajam turizma u Beogradu. I ove godine predstaviće se turističke organizacije sa teritorije Južnog Banata, među njima i iz opštine Kovin. Turistička organizacija opštine Kovin ove godine predstaviće novu manifestaciju – Kovinsku regatu.

Sajam turizma u Beogradu ove godine biće odražan od 22. do 25. februara. Svečano otvaranje zakazano je za većerenje sate dan ranije, 21. februara. Turistička organizacija opštine Kovina ove godine predstaviće novu manifestaciju koja će biti održana tokom jula meseca, Kovinsku regatu.

– Ove godine predstavljamo Kovinsku regatu koja će početi 26.jula svečanim dolaskom regataša, s tim da regata kreće 27.jula u 9 časova. U samoj regati ćemo i promovisati šajku, tako što će šajka ići na začelje regate i od mesta do mesta uvek će neko iz opštine ili lokalne samouprave moći da se do drugog mesta preveze šajkom da oseti kako izgleda ta vožnja. Ove godine plovidba je kanalom Dunav Tisa Dunav do Zrenjanina i nazad

U Kovinu podsećaju da se na teritoriji ove opštine nalaze mnoga prirodna bogatstva, koja treba posetiti, kaže Divna Kirilov.

– Interesantno je i veoma neobično da samo opština Kovin ima dva specijalna rezervata prirode. To su Deliblatska peščara i jezero Kraljevac

Na sajmu turizma Turistička organizacija opštine Kovin predstaviće i novi promotivni film, kako bi svim ljubiteljima plovidbe, prirode i dobrog provoda predstavilo sve potencijale koje imaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena