Yunet
 

Društvo

Da li ponovo pravimo zalihe hrane?

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 25. maj 2022. • 00:00 •

Da li ponovo pravimo zalihe hrane?

Sa prvim vestima o početku sukoba u Ukrajini mnogi građani Srbije uplašeni od novih nestašica počeli su da kupuju veće količine osnovnih životnih namirnica. U trgovinskom lancu Medius kažu da je snabdevenost redovna, da postoji veća potražnja za šećerom kao u sezoni pravljenja džemova, ali osnovnih namirnica ima.

Pored uveravanja nadležnih da imamo zalihe osnovnih životnih namirnica mišljenja građana su podeljena, i dok jedni prave zalihe, drugi su sigurni da ipak nema razloga za brigu. Većina se ipak slaže da je besmisleno praviti zalihe koje će se ili baciti ili pokvariti.

Povećano interesovanje kupaca svakako je primetno, no ipak iz Medius marketa navode da nema povoda za paniku, kaže Željko Bohinc iz ovog lokalnog trgovačkog lanca.

„Najviše se pre podne traži šećer. Ulja ima dovoljno, brašna ima dovoljno, mesom smo odlično snabdeveni, tako da trenutno nema razloga za brigu.“

Vlada Republike Srbije krajem aprila usvojila je Uredbu o ograničavanju cene osnovnih životnih namirnica, pa su tako cene brašna, ulja, svinjskog buta i šećera ograničene do kraja juna.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena