Yunet
 

Društvo

Sve više mladih vozača vozi pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 10. jun 2022. • 00:00 •

Sve više mladih vozača vozi pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Od početka 2022. godine, saobraćajna policija na području Policijske uprave Sremska Mitrovica, Policijske stanice u Staroj Pazovi, sprovela je 12 lokalnih akcija i po 4 međunarodnih, regionalnih i centralnih akcija pojačane kontrole saobraćaja koje su, između ostalog, bile usmerene na otkrivanje prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Na području PS Stara Pazove otkriveno je preko 3000 prekršaja, od čega 126 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i to su uglavnom mlađe osobe od 20 do 30 godina.

Pod dejstvom psihoaktivnih supstanci način razmišljanja i reagovanja se menja u odnosu na spoljašnja dešavanja što utiče na postupanje i sposobnostima upravljanja motornim vozilom. U zavisnosti od vrste psihoaktivnih supstanci i od osobe koja ih upotrebljava razlikuje se i uticaj na organizam – s jedne strane usporeno reagovanje s druge strane osećaj pojačane hrabrosti.

Savet je svima da ne konzumiraju alkohol i psihoaktivne supstance, i da pod njihovim dejstvom ni u kom slučaju ne sedaju za volan u cilju svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena