Yunet
 

Društvo

U opštini Stara Pazova od početka godine vatrogasci intervenisali gotovo 60 puta

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 24. april 2024. • 00:00 •

U opštini Stara Pazova od početka godine vatrogasci intervenisali gotovo 60 puta

Od početka godine u opštini Stara Pazova vatrogasci su intervenisali 59 puta, od toga 26 puta usled požara na otvorenom, zbog čega je, kako apeluju iz Vatrogasno spasilačke jedinice, neophodno da građani budu odgovorni, da poštuju zakone i budu oprezni sa otvorenim plamenom.

Komandir Vatrogasnog odeljenja Stara Pazova Vladimir Dašić, podsetio je za RTVSP da Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje trave i niskog rastinja na otvorenom prostoru, kao i biljnih ostataka strnih useva i smeća, zatim loženje vatre u šumskom kompleksu i na udaljenosti 200 metara od ruba šume. Kazne za fizička lica koja prekrše odredbe Zakona kreću se od 10.000 do 50.000 dinara, dok kazne za pravna lica iznose od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Ukoliko primete požar, potrebno je da građani odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193, dodao je komadir Dašić.

U cilju smanjenja broja požara na otvorenom i povećanja bezbednosti građana, Sektor za vanredne situacije će u narednom periodu, zajedno sa drugim službama MUP-a i nadležnim inspekcijskim republičkim i lokalnim organima, pojačati nadzor i obilazak terena radi pronalaženja i procesuiranja građana koji ne poštuju zakonske odredbe.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena