Yunet
 

Društvo

U toku su radovi na Golubinačkom kanalu u Fruškogorskoj ulici u Staroj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 21. mart 2024. • 00:00 •

U toku su radovi na Golubinačkom kanalu u Fruškogorskoj ulici u Staroj Pazovi

U toku je sanacija na Golubinačkom kanalu koji se nalazi u Fruškogorskoj i okolnim ulicma u Staroj Pazovi zbog izlivanja fekalnih voda. Meštani ovih ulica prijavili su ovaj problem lokalnoj samoupravi. U ponedeljak su nadležni izašli na teren i od utorka se krenulo sa radom, uklonjena je biljna vegetacija, a trenutno se vadi mulj.

Kanal je dugačak 15 kilometara i vodi od Golubinaca do Dunava u Starim Banovcima, pre dve godine obavljali su se radovi čišćenja i skidanja kosina kanala, a nakon prijave meštana, čisti se na dužini od 1500 metara u Fruškogorskoj ulici. Predsednik opštine Stara Pazova i direktor Vodoprivrednog društva Galovica, obišli su radove.

Hteo bih da pošaljem apel građanima, ovde je bačeno dosta plastične ambalaže i svega ostalog. Mi ćemo u narednom periodu u Vodoprivrednom društvu Galovica da vidimo da ovaj kanal dobije duplu finkciju za odvodnjavanje i navodnjavanje, na ovom projektu se trenutno radi, a radovi bi trebali da počnu naredne godine“; izjavio je Jovica Gagrica, direktor Vodoprivrednog društva Galovica

“Desila se havarija, otpadne vode ušle su u ovaj kanal, jako je bio zaprljan, a on je od velike važnosti za našu opštinu, nekad je ovo bio kanal gde je bilo i ribe i gde je bila mnogo čistija voda, ali nažalost zaprljao se. Verujum da će sad posle ove intervencije zahvaljujući direktoru Gagrici i njegovom preduzeću Galovica na ovakvim radovima kanal povratiti stari sjaj; izjavio je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.

Radovi bi trebali da se završe naredne nedelje. Meštani ovog dela Stare Pazova pamte kanal kao malu oazu gde su mogli da uživaju u popodnevnim časovima sa svojim porodicama, sada se nadaju da će sve biti kao pre tridesetak godina i da će njihova deca i unuci moći da uživaju u prirodnoj lepoti kao oni nekad.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena