Yunet
 

Društvo

Od Stare Pazove do Subotice za manje od sat vremena

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 26. mart 2024. • 00:00 •

Od Stare Pazove do Subotice za manje od sat vremena

Radovi na pruzi za velike brzine od Novog Sada do Subotice napreduju brže nego što je planirano, kažu investitor i izvođači radova. Predviđaju da bi već u decembru mogao da bude uspostavljen redovan železnički saobraćaj između Beograda i najsevernijeg grada u Srbiji, javlja RTS.

Više od sedam miliona putnika putovalo je „Sokolom” između Novog Sada i Beograda za dve godine, od kada je završena ta deonica pruge za velike brzine. Vozovi ponovo postaju popularni u Srbiji, a sa brzom prugom rastu i očekivanja.

Izgradnja pruge Novi Sad – Subotica za brzinu do 200 kilometara na sat obavlja se predviđenom dinamikom, a radovi na celoj dužini pruge organizovani su u tri smene.

Investitor očekuje da bi već u decembru mogao da bude uspostavljen redovan železnički saobraćaj. Prugom između Novog Sada i Subotice putovanje bi trajalo 42, a od Stare Pazove do Subotice oko nepunih sat vremena.

Pruga za velike brzine od Beograda do Budimpešte deo je projekta kineske inicijative „Pojas i put” kako bi se grčka luka Pirej povezala železnicom sa Evropskom unijom. Od ukupno 350 kilometara te pruge, 184 kilometra grade se u Srbiji, a 166 u Mađarskoj.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena