Yunet
 

Društvo

Matija Girek iz Golubinaca – pobednik republičkog takmičenja iz engleskog jezika

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 12. april 2024. • 00:00 •

Matija Girek iz Golubinaca – pobednik republičkog takmičenja iz engleskog jezika

Matija Girek, učenik sedmog razreda OŠ 23. oktobar iz Golubinaca osvojio je prvo mesto na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, koje je održano prošlog vikenda na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Kaže da engleski jezik uči od prvog razreda, aktivan je na časovima a neprekidno se i sam usavršava u njegovom poznavanju, čitajući knjige i gledajući filmove.

Na takmičeju je bilo oko 2350 učenika sedmog i osmog razreda iz cele Srbije. U kategoriji sedmaka, koji su prvi put imali pravo učešća na najvišem nivou, oko hiljadu učesnika a Matija je pobedio osvojivši na testu 39 od mogućih 40 bodova.

Do sada se takmičio na HIPPO olimpijadi, prethodno je bio prvi na opštinskom i treći na okružnom takmičenju a ovaj uspeh je postigao zahvaljujući svojoj predanosti, ocenjuje njegova nastavnica Miroslava Vrška Lakatoš.

U golubinačkoj školi se već više od godinu dana trude da neguju i podstiču kod dece, ono što vole i šta im prija, a to svakoko daje dobre rezultate a sticanje novih znanja za Matiju Gireka ne predstavlja opterećenje. Prija mu uspeh kojim je osvetlao obraz svojoj OŠ 23. oktobar u Golubincima.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena