Yunet
 

Kultura

Izložba fotografija neba nad Starom Pazovom autora Zlatka Paška 

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 8. mart 2024. • 00:00 •

Izložba fotografija neba nad Starom Pazovom autora Zlatka Paška 

Sinoć je u Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“ u Staroj Pazovi otvorena izložba fotografija autora Zlatka Paška. Izložbu je otvorio novinar i književnik Martin Prebuđila.

Jedan prozor, jedan objektiv, umetničko oko i praskozorje – dovoljni su ovom Staropazovčaninu da napravi pravu magiju. Svako jutro, dok je svet još u snu, on je budan i uhvati taj magični a opet tako jedostavan trenutak - izlazak sunca, igru boja na nebu, miris sveže rose.

Zlatko nam pokazuje da prava umetnost leži u prostim stvarima, koje često previdimo u svakodnevnoj žurbi. Ovaj izuzetan umetnik odlučio je da zadrži autentičnost svog stvaralaštva, odbijajući digitalnu obradu i ističući čar uhvaćenih trenutaka. Izložba, otvorena u Staroj Pazovi, simbolično nosi naziv “Dnevnik praskozorja”. Paškove slike postale su i neizostavan deo jutarnjeg rituala mnogih, budući da su svako jutro krasile vremensku prognozu u popularnom Jutarnjem programu na TV Prva.

Ova postavka prilika je da zastanemo, udahnemo duboko i prepustimo se lepoti koju nam Zlatko nesebično poklanja. Ista će biti otvorena za javnost do 28. marta, pružajući ljubiteljima umetnosti i fotografije dovoljno vremena da se prepuste očaravajućem svetu Zlatka Paška.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena