Yunet
 

Kultura

Na pokrajinskoj smotri recitatora devet predstavnika opštine Stara Pazova

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 19. april 2024. • 00:00 •

Na pokrajinskoj smotri recitatora devet predstavnika opštine Stara Pazova

U Sečnju se ovog vikenda održava 54. Pokrajinska smotra recitatora ,,Pesniče naroda mog“ koja okuplja najbolje recitatore Vojvodine i sastavni je deo jedinstvene selekcije za republičku smotru.

Ciljevi smotre su da kod mladih neguje estetske i etičke vrednosti koje poezija prenosi, očuvanje i negovanje maternjeg jezika, kao i negovanje kulture govora i javnog scenskog nastupa.

Na pet zonskih smotri: Subotica, Sremska Mitrovica, Čoka, Bač i Kovin, žiri je odabrao recitatore iz tri starosne kategorije: mlađi uzrast (od 1. do 4. razreda), srednji uzrast (od 5. do 8. razreda) i stariji uzrast (srednjoškolci i stariji).

Opštinu Stara Pazova predstavlja devet recitatora. Među najmlađim to su: Ivona Bako iz Stare i Iskra Ilić iz Nove Pazove, u srednjem uzrastu Anđela Adamović i Petra Kolar iz Stare Pazove i Vanja Kovačević iz Nove Pazove, a u kategoriji odraslih Nikola Marković, Sergej Savić, Andrej Simendić i Ana Miltenović, svi iz Stare Pazove.

Žiri smotre u sastavu: Predrag Momčilović – glumac i profesor na AUNS, Lerinc Timea – glumica i profesorica na AUNS, Ana Leskovac – glumica, Amalija Kovač- novinarka i Danijela Radu – profesorica, proglasiće najbolje recitatore i odabtati devet recitatora iz svake kategorije za Republičku smotru.

Organizatori smotre su Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Obrazovno kulturni centar Sečanj. Manifestaciju sufinansira Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Opština Sečanj.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena