Yunet
 

Privreda

Uoči Regionalnog sajma privrede u Novoj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 21. septembar 2023. • 00:00 •

Uoči Regionalnog sajma privrede u Novoj Pazovi

Uoči 16. Regionalnog sajma privrede na kompleksu sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi održana je konferencija za medije u komapniji Transfera. Vladimir Popović, finansijski direktor najvećeg logističkog centra u regionu istakao je da im je čast što su ovogodišji prijatelji manifestacije i podsetio da im je podrška lokalne samouprave bila ključna u trenucima gradnje kompanije.

„Videli ste i sami kada ste dolazili imali ste prilike da vidite koliko je razvijena putna infrastruktura i koliko su saobraćajnice kvalitetne što je od presudnog značaja za našu delatnost. Mi smo od prve godine, od kad mo prisutni ovde, učesnici sajma i sa zadovoljstvom ćemo to biti i ove godine pošto je to odlična prilika gde mogu privrednici da se okupe na jednom mestu”, rekao je Popović.

Predsednik Opštine Đorđe Radinović naveo je da je izuzetno kvalitetnoj privredi između ostalog, doprinela i niska stopa nezaposlenosti koja je manja od 3 odsto. „Kada smo želeli da Pazova bude ovako razvijena, infrastruktura je osnov da privredne kompanije poput Transfere, dolaze u našu sredinu. Mnogo smo uložili u nju, trenutno imamo 4 indstrijske zone sa gotovo 1600 ha veoma komunalno dobro opremljene industrijske zone. Pozivam građane Opštine a i šire da posete ovaj sajam jer će biti veoma zanimljivo kao i svake godine”, naveo je predsednik.

Predrag Mujkić, direktor Regionalne privredne komor Sremska Mitrovica rekao je da i pored postojanja krize na svetskom nivou, privreda i ekonomija ne smeju da stanu. „Tako je i sa našim sajmom za privredu - ne smemo stati. Sve veći broj izlagača, sve veći broj posetilaca, što nam svedoči o značaju ovakvog privrednog događaja. Pozivam posetioce da dođu da se upoznaju sa ponudom jedne od najrazvijenijih Opština, ne u Sremu, ne u Vojvodini već u Srbiji. Poziv i privrednicima da izlože svoje proizvode i prezentuju usluge i da razmene iskustva”, istakao je Mujkić u završnom obraćanju.

Najvažniji privredni događaj u opštini Stara Pazova održaće se 28. i 29. septembra u periodu od 10 do 17 časova a ulaz za sve posetioce je slobodan.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena