Yunet
 

Servisne informacije

U ponedeljak vojna vežba gađanja između Nove Pazove i Novih Banovaca

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 19. april 2024. • 00:00 •

U ponedeljak vojna vežba gađanja između Nove Pazove i Novih Banovaca

Vojska Srbije sprovešće vežbu gađanja iz pešadijskog oružja u ponedeljak, 22.04. u periodu od 8.00 do 14.00 časova u zoni koja se nalazi između naselja Nova Pazova i naselja Novi Banovci i južno od puta koji spaja naselje Stara Pazova i selo Stari Banovci.

Iz Vojske Srbije mole da se do 07.30 časova navedenog dana evakuiše stanovništvo i stoka iz navedenog opasnog područja i zabrani kretanje do 14.30 časova. Za lica i stoku koja se u navedenom vremenu nađu u opasnom području neće se davati odšteta.

Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari čije se komande moraju bezuslovno poštovati. Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara.

Upozorava se stanovništvo da je najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je to opasno po život. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili Komandu 204. vazduhoplovne brigade na Aerodromu u Batajnici. Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih zrna i njihovih delova.

Svako lice koje pretrpi materijalnu štetu zbog pogodaka dostaviće odmah svoju prijavu Vojnoj pošti 9858 Batajnica, a najkasnije do 20.09.2023. godine. U prijavi treba navesti ime i prezime oštećenog, odnosno naziv pravnog lica, datum i vreme kada je šteta pričinjena, mesto i prirodu štete, kao i sumu koja se traži kao nadoknada.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena