Yunet
 

Sport

Odbojkaši Jedinstva pobedom u Kraljevu pobegli iz opasne zone

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 15. mart 2024. • 00:00 •

Odbojkaši Jedinstva pobedom u Kraljevu pobegli iz opasne zone

Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove zabeležili su veoma važan trijumf u 21. kolu Banka Poštanska štedionica Superlige. Pazovčani su večeras u Kraljevu nadigrali Ribnicu sa maksimalnih 3:0, po setovima 26:24, 25:20 i 25:16.

Ovom pobedom, ali i trijumfom subotičkog Spartaka u Nišu nešto ranije danas, Jedinstvo je pobeglo iz zone ispadanja.

Nakon sjajne partije i velike pobede Pazovčana protiv Crvene zvezde u prethodnom kolu, niko nije smeo da prognozira ko će iz ove utakmice izaći kao pobednik. Upravo je u tom smeru i počeo uvodni period u kojem smo gledali istinsku borbu.

Poenima Bojovića i Todorovića, Ribnica je za nijansu bolje ušla u ovaj set i povela je sa 10:8, ali je Jedinstvo ubrzo zaslugama čitave ekipe stiglo do preokreta (12:11). Ipak, nije dugo potrajala prednost gostiju, s obzirom na to da je Ribnica za tili čas uspela da vrati vođstvo na svoju stranu (21:18). Međutim, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto Jedinstvo nije želelo tako lako da se preda i serijom od 5:2, stiglo je do set lopte. Iako su Kraljevčani uspeli da otklone prvu opasnost, ubrzo je usledila druga za koju Ribnica nije imala odgovor i Jedinstvo je sa 26:24, povelo sa 1:0.

Delovalo je sve do sredine drugog seta da će i on biti podjednako zanimljiv kao i prethodni. Ponovo je domaćin bio bolji rival na početku, ali je ubrzo Jedinstvo uspelo da preokrene rezultat, nakon čega smo gledali igru poen za poen. Tako je bilo sve do rezultata 18:17, za gostujuću ekipu, kada je tim Željka Vukelića zaigrao veoma dobro u odbrani i serijom uspešnih blokova u završnici je stigao do čak pet set lopti, a ubrzo i do velikog vođstva – 25:20.

U trećem setu je na terenu praktično postojala samo jedna ekipa. Sa jedne strane Jedinstvo je bilo rešeno da što pre stigne do ubedljive pobede, dok je Ribnica delovala nemoćno. Tako su Pazovčani najpre poveli sa 4:0, pa sa 10:6 i 18:11, da bi sa 25:16, stigli do zasluženog i važnog trijumfa.

Željko Vukelić, strateg Jedinstva, istakao je da nije očekivao da će se utakmica razvijati u ovakvom smeru.

”Nismo očekivali da će večerašnja utakmica biti tako laka. Pogotovo kada se pogleda kako se razvijao prvi set ispunjen egal borbom sa kvalitetnom ekipom, koja nas je pobedila u prvom delu sezone. Ipak, uspeli smo da prelomimo taj uvodni set u našu korist, ali se stvarno nismo nadali da ćemo lakše dobiti drugi, a pogotovo treći set. Ono što je nas večeras poslužilo je najviše blok, ali i tečnija igra u završnici setova”, zaključio je Vukelić.

Najraspoloženiji u pobedi svog tima bio je Goran Bjelica sa 14 poena, dok se na drugoj strani istakao Mladen Bojović sa 13.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena