Yunet
 

Zdravlje

Centar za hemodijalizu u Staroj Pazovi radi već 12 godina

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 13. mart 2024. • 00:00 •

Centar za hemodijalizu u Staroj Pazovi radi već 12 godina

Bio je to ozbiljan poduhvat. Prethodilo je renoviranje stare zgrade, od jedne italijanske firme je dobijena donacija 15 aparata a među prva tri lekara bili su dr Boško Stepanović, kao prvi načelnik službe, i dr Đorđe Inđić i dr Svetlana Dudić, sadašnja načelnica Centra i direktorka Doma zdravlja dr Jovan Jovanović Zmaj. Kompletno osoblje je moralo da bude obučeno za rad sa najtežim bubrežnim bolesnicima.

U prethodnih 12 godina kroz Centar za hemodijalizu u Staroj Pazovi prošlo je oko 150 pacijenata. Trenutno ih ima 45, podeljeni su u četiri grupe a na dijalizu koja traje po 4 sata dolaze svaki drugi dan stalno su pod nadzorom medicinskog osoblja.

Tokom godina lekari i medicinski tehničari se neprekidno usavršavaju, ali ulaže se i u opremu. Prethodni period beleži veliki napredak, razvijaju se nove tehnike i pristupi dijalizi a staropazovački Centar za hemodijalizu je u skladu sa tim obnavljao opremu i koristi najsavremenije lekove.

U narednom periodu će se sigurno obnavljati aparati, uz sav potrošni materijal prateći svetske trendove sa ciljem da se pacijentima pruži potrebna medicinska nega a takođe je u planu proširenje Centra za hemodijalizu u Staroj Pazovi, jer nažalost povećava se broj bubrežnih bolesnika.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena