Yunet
 

Društvo

Brod udario u most, povređenih nema

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 5. januar 2024. • 00:00 •

Brod udario u most, povređenih nema

Brod koji je plovio iz Austrije ka Smederevu noćas oko 23.30 sati udario je u stub mosta kod Bačke Palanke, a povređenih tom prilikom nije bilo, izjavio je danas pomoćnik ministra za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Predrag Petrović.

On je naveo da je reč o brodu „Antonija“ koji je, pod zastavom Nemačke, sa dve potisnice u nizvodnoj plovidbi putovao iz Linca ka Smederevu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prilikom udara broda u most kod Bačke Palanke došlo je do proboja trupa na potisnici „Lola 5“ koja se potopila, naveo je Petrović i dodao da su brod i potisnice bili natovareni veštačkim đubrivom, Petrović je dodao da se brod „Antonija“ trenutno nalazi u luci Bačka Palanka i da je drumski saobraćaj na mostu obustavljen do daljnjeg.

Iz Ministarstva kažu da će Inspekcija bezbednosti plovidbe dostaviti preciznu stacionažu kako bi se izvršilo dodatno obeležavanje na tom delu i eventualno ograničili uslovi plovidbe.

Izvor: tanjug.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena