Yunet
 

Društvo

U Bačkoj Palanci sve spremno za otvaranje jedinstvenog upravnog mesta

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 25. mart 2024. • 00:00 •

U Bačkoj Palanci sve spremno za otvaranje jedinstvenog upravnog mesta

U zgradi opštine Bačka Palanka uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave biće otvoreno jedinstveno upravno mesto. Ovaj specijalizovani servis omogućiće građanima da sve svoje administrativne poslove, koji su u delokrugu rada više organa, obave na jednom mestu, bez šetanja od šaltera do šaltera.

Otvaranje jedinstvenog upravnog mesta deo je reforme i digitalizacije državne uprave i lokalnih samouprava koju Ministarstvo sprovodi uz podršku Stalne konferencije gradova i opština i nemačke organizacije za razvojnu saradnju – GIZ. Ministarstvo državne uprave odobrilo je opštini Bačka Palanka 6,9 miliona dinara, a predstavnici opštinske uprave i opštinskih službi održali su sastanak s predstavnicima SKGO na kom su dogovoreni neophodni koraci i procedure za uspostvljanje jedinstvenog upravnog mesta.

Sastanku su pored rukovodstva opštinske uprave prisustvovali predstavnici Centra za socijalni rad i Predškolske ustanove „Mladost.“

– Budući da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odobrilo sredstva opštini Bačka Palanka za otvaranje jedinstvenog upravnog mesta, na sastanku smo razgovarali o modalitetima povezivanja službi u cilju pružanja što efikasnije usluge građanima u narednom periodu. Opština Bačka Palanka neprestano unapređuje svoj rad, jer želimo da budemo služba koja građanima olakšava život. Sve usluge iz nadležnosti lokalne samuprave biće na jednom mestu, a obavljaće se i poslovi iz nadležnosti drugih državnih organa. Građani više neće morati da čekaju, da se šetaju i prikupljaju dokumentaciju. Umesto njih to će raditi službenici uprave. Građani će moći da obave razne poslove, od plaćanja poreza, upisa dece u školu i vrtić, ostvarivanja prava na dečiji dodatak, do izdavanja izvoda iz matičnih knjiga i drugih – rekla je nakon sastanka načelnica opštinske uprave Rajka Pojužina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena