instagram
 
instagram

Privreda

Predsednik Vučić u Vrbasu obišao radove na izgradnji brze pruge

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 21. decembar 2023. • 14:53 •

Predsednik Vučić u Vrbasu obišao radove na izgradnji brze pruge Foto: TV Bačka

Vijadukt u Vrbasu najzahtevniji je i najveći građevinski objekat koji se gradi na trasi pruge za velike brizine između Novog Sada i Subotice, a u sklopu šireg projekta povezivanja Beograda i Budimpešte. Vijadukt je dužine 1,5 kilometara i obavljen je veliki deo radova na stuboviima i konstrukcji. Važnost ovog objekta istakao je i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je posetio gradilište u Vrbasu i sa kineskim izvođačima radova upoznao se sa dinamikom ovog važnog državnog projekta obnove srpskih železnica.

Pored predsednika Vučića, gradilište brze pruge posetili su i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, kao i predsatavnici Železnica Srbije. Dočekali su ih gradonačelnici i predsednici opština iz Južnobačkog, Severnobačkog i Zapadnobačkog okruga.

Ispod vijadukta u Vrbasu prolazi Veliki bački kanal i više laterarnoih kanala, zatim državni put Sombor-Vrbas, kao i pruga od Sombora do Vrbasa i industrijski koloseci, te nekoliko lokalnih puteva. Osim vijadukta, u Vrbasu se gradi i nova železnička stanica i rekonstruiše železnički čvor Vrbas.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena