Zdravlje

Brojne aktivnosti u oktobru posvećene mentalnom zdravlju

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 30. septembar 2022. • 14:14 •

Brojne aktivnosti u oktobru posvećene mentalnom zdravlju

Tokom oktobra u opštini Vrbas će se realizovati brojne aktivnosti u organizaciji Saveta za zdravlje pod motom "Briga o mentalnom zdravlju: neka to postane stvarnost za sve".

"Promocija  značaja mentalnog zdravlja u  zajednici i destigmatizacija su naši osnovni zadaci. Savet za zdravlje sa svojim saradnicama,predavačicma je pripremio program koji se bavi širokim spektrom mentalnog zdravlja . Predavanja, radionice,panel diskusije su usmerene na interesovanja,potrebe  svih generacija. Predavaći su renomirani stručnjaci  leari,psiholozi, psihoterapeuti  sa  značajnim  referencama i iskustvom u praksi. Očekujemo da  će   građani ma teme biti interesantne i da će im koristiti", naovodi se u saopštenju Saveta za zdravlje opštine Vrbas.

Prvi u nizu događaja je predavanje "Mentalna higijena -briga o sebi", u ponedeljak, 3. oktobra u Javnoj biblioteci "Danilo Kiš" sa početkom u 17 sati. Naredno predavnje biće održano 4. oktobra u 18 časova u OŠ "Branko Radičević" Savino Selo na temu "Samosvestan život - korak ka sreći". U Aneks sali CFK u Vrbasu 11. oktobra u 17 sati govoriće se na temu "Emocionalna inteligencija - umeće življenja". Uloga Savetovališta za brak i porodicu u prevladavanju životnih kriza biće predstavljena u Trećoj mesnoj zajednici u Vrbasu od 17 časova, 12. oktobra.

U MZ Zmajevo o tome "Kako pobediti stres" biće reči 13. oktobra u 17 sati. "Izazovima starenja u doba pandemije" baviće se u vrbaskom Klubu za stare 14. oktobra u 12 časova. "Neverbalna komunikacija" tema je koja će na redu aktivnost biti održana u Centru za fizičku kulturu 15. oktobra od 17 časova, a na temu emocionalne pismenosti govoriće se u Gimnaziji "Žarko Zrenjanin" 17. oktobra od 17 sati.

Tribina "Mentalno zdravlje u doba korone" održaće se u Mesnoj zajednici Ravnom Selu 17. oktobra u 17 časova, a u MZ Kucura govoriće se 18. oktobra o "Izazovima starenja u doba pandemije". U Ravnom Selu o "Anksiznosti u svim dobima" biće reči u ravnoselskoj biblioteci takođe 18. oktobra u 17 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad