instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Udruženi za pomoć Nikoli i Bogdanu

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 20. jun 2024. • 10:22 •

Udruženi za pomoć Nikoli i Bogdanu

Kolektiv Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Bratstvo” Bečej bio je domaćin humanitarne akcije koju je inicirala defektolog i razredni starešina Nina Stojšin sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje dva učenika iz njenog razreda, Bogdana Horvatskog i Nikole Miloševa.

Učešće u ovoj akciji uzele su osnovne i srednje škole sa teritorije opštine Bečej, muzički centar "Bubamara", bend "Maršali", animatori "Čudesne družine", lokalni privrednici i ljudi dobre volje.

Nikola Milošev ima deset godina i živi u Novom Bečeju. Dijagnoza epilepsije i cerebralne paralize uspostavljena mu je godinu dana nakon rođenja. Nikola ne može da stoji, da hoda, da priča. Novčana sredstva su potrebna radi daljeg lečenja u zemlji i inostranstvu kao i za smeštaj i putne troškove.

Bogdan Horvatski će u oktobru napuniti deset godina i živi u Bečeju. On je potpuno neverbalan, nosi pelene i je potpuno nesamostalan u svim životnim situacijama. Nadu za Bogdanovo bolje sutra roditelji su dobili iz jedne klinike u Japanu.

U okviru školske humanitarne akcije posetioci su mogli da uživaju u kreativnim radionicama, crtanju po licu, pravljenju frizura, recitovanju, plesu, igri, muzici, hrani i piću, a novac se prikupljao u dobrovoljnim kutijama, kao i putem tihe aukcije koju su organizovali lokalni privrednici.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena