instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Učenici i nastavnici iz Turske borave na razmeni u OŠ „Petefi Šandor”

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 19. april 2024. • 10:05 •

Učenici i nastavnici iz Turske borave na razmeni u OŠ „Petefi Šandor”

Osnovna škola „Petefi Šandor“ Bečej ugostila je 16 učesnika i nastavnike engleskog jezika iz Turske u okviru međunarodne razmene i programa AFS Interkultura.

Tokom sedmodnevnog boravka, gosti, koji inače dolaze sa privatnog koledža u Adani, smešteni su u porodicama učenika i nastavnika bečejske osmoletke. Koordinatorka razmene je nastavnica engleskog jezika Daniela Ćuk, a kolektiv škole je pripremio bogat program, raznovrsne sadržaje i aktivnosti sa ciljem da gostima približi kulturu, običaje i lepote ovog podneblja.

Kako i sami gosti ističu, ovakve razmene pružaju jedinstvena iskustva i učenicima daju širinu u pogledu upoznavanja različitih kultura i sticanja novih prijateljstava.

U cilju upoznavanja gostiju sa kulturom i običajima Srbije, domaćini su pripremili program koji je obuhvatio predstavljanje tradicionalnih igara, ali i slave, kao i slavskih običaja.

Učenici i nastavnici kod kojih su bili smešteni gosti iz Turske u septembru će uzvratiti posetu i boraviti u Adani tokom sedam dana.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena