instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Održan drugi memorijal „Stefan Kirsanov”

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 23. april 2024. • 09:03 •

Održan drugi memorijal „Stefan Kirsanov”

Sportska organizacija „Karolina strela“ iz Bečeja, organizovala je prethodnog vikenda drugi memorijalni turnir u znak sećanja na tragično stradalog člana kluba Stefana Kirsanova.

Ovaj sportski događaj jedinstven je u Vojvodini po tome što su učesnici gađali biatlon mete, te se ovakvo takmičenje do sada nije organizovano na prostoru naše pokrajine osim u bečejskoj streljani, takođe ono što je specifično, jeste što se uz pucanje puškom učesnici takmiče i u gađanju pištoljem.

Na takmičenju su učešće uzeli strelci iz Kikinde, Bačke Topole i Sente, dok je naš grad predstavljalo osmoro strelaca, od čega pet momaka i tri devojke, a ono što ističu organizatori, prvenstveni cilj turnira jeste secanje na njihovog člana, a potom druženje i upoznavanje strelaca iz drugih klubova i sticanje novih iskustava.

Marina Zelić članica i takmičarka SO „Karolina strela“ ostvarila i odlične rezultate u gađanju puškom i okitila se srebrnom medaljom, dok joj je pripala i čast da otvori drugi deo takmičenja u gađanju pištoljem.

Mirjana Radaković, pobednica je memorijala u ženskoj konkurenciji, a kako i sama ističe, zlatno odličje nije očekivala.

Za kraj evo i konačnih rezultata. Kod muškaraca u disciplini puška, najprecizniji je bio Robert Gavranović iz Sente, drugo mesto pripalo je Zoranu Gužviću iz Bačkog Gradišta, dok se bronzom okitio Zoltan Šišak iz Bačke Topole. Kod devojaka prvo mesto osvojila je Mirjana Radaković, srebro je pripalo Marini Zelić, dok je treće mesto upucala Nataša Đurić, sve tri iz SO „Karolina strela“. U disciplini pucanja iz replika pištolja najbolji je bio Andraš Kalapoš iz Bečeja, drugi Robert Gavranović iz Sente, dok je bronzu osvojio Aleksandar Češljarev iz Bečeja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena