instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Doktor Tibor Varadi predstavio Bečejcima još jedno izdanje

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 24. april 2024. • 08:10 •

Doktor Tibor Varadi predstavio Bečejcima još jedno izdanje

Nakon izdanja knjige na srpskom jeziku “Tragom rezervne istorije” doktora Tibora Varadija, od pre nedelju dana knjiga je prevedena i na mađarski jezik, a kako i sam autor kaže oko 80 odsto građe je isto u oba izdanja.

Varadi je na ovoj knjizi radio oko godinu ipo dana a tematika jesu sitni sporovi u banatskim predelima za vreme Drugog svetskog rata.

Kako ističe autor knjige, od uvek je imao naklonosti prema književnosti i pokušaja, ali pravnički život nije dozvoljavao da u potpunosti uplovi u te vode, međutim advokatska arhiva mu je sada pružila jedan poseban prilaz ka književnosti i već deset godina mu je to glavno zanimanje, kaže doktor Varadi.

Dokumenta koja je obrađivao pisac datiraju još iz 1893, a poreklom su iz porodične arhive.

Za kraj doktor Varadi otkriva i delove i zapise iz dokumenata koji će se naći u nekom novom izdanju, a koji takođe datiraju iz života za vreme Drugog svetskog rata.

Svi zainteresovani koji nisu uspeli da prisustvuju promociji, izdanja knjige „Tragom rezervne istorije“ na mađarskom i srpskom jeziku doktora Tibora Varadia mogu pronaći u Narodnoj biblioteci Bečej.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena