instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Zbirka pesama Riste Trivunovića predstavljena u Mileševu

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 3. jun 2024. • 09:30 •

Zbirka pesama Riste Trivunovića predstavljena u Mileševu

Promocija knjige zbirke pesama „Sve je moje tamo“ autora Riste Trivunovića upriličena je u etno kući „Mileševac“ u Mileševu.

Autor je nekada živeo u ovom selu, da bi se kasnije preselio u Ameriku gde danas živi. Tokom svog boravka i poseti Mileševu i Bečeju, poželeo je da svojim sugrađanima iz tog sela i susednog Drljana predstavi delo koje je napisao.

Promocija knjige je održana u humanitarne svrhe, a osim dobrovoljnih priloga autor knjige je opredelio i lična sredstva koja će biti usmerena za potrebe škola u Mileševu i Drljanu.

Posebno mesto u stvaralaštvu Riste Trivunovića zauzima njegova porodica, a unuci su izuzetno ponosni na dedino stvaralaštvo i sva je prilika da će nastaviti njegovim stopama.

Događaj je obogaćen i prigodnim programom na temu zavičaja koji su izveli učenici OŠ „Petefi Šandor“ u Mileševu i Drljanu, a upriličena je i izložba rukotvorina lokalnih umetnica.

Risto Trivunović objavio je nekoliko knjiga, a pre dve godine izdao je delo „Sa pesmom do snova“, koje je takođe predstavio meštanima ova dva sela. Pored toga, Trivunović je prošle godine zajedno sa još 17 autora, među kojima je i njegova unuka Sara Banović, objavio poetsko delo „Sa verom u Hrista“, a sav novac koji je sakupljen upućen je SPC u Atlanti.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena