Yunet
 

Kultura

Predstava „Lajanje na zvezde” do suza zasmejala Novokneževčane

TV Cink • Radovan Nježić • 11. decembar 2023. • 12:39 •

Predstava „Lajanje na zvezde” do suza zasmejala Novokneževčane

Predstava „Lajanje na zvezde“ u izvođenju srednjoškolaca iz Zrenjanina prikazana je u novokneževakom pozorištu. Novokneževačka publika imala je priliku da vidi adaptaciju ove predstave koju je režirao Muzički Euterpa Studio iz Zrenjanina, a po tekstu Milovana Vitezovića „Lajanje na zvezde“. Kako je istakla glumica Milena Ćorović premijera ovo predstave je bila u maju ove godine u Zrenjaninu, a nakon toga je imala još pet izvođenja.

Mlada glumica Sofija Ćorović je imala zahtevnu ulogu na sceni. Naime ona je tumačila ulogu Biserke, izmenjenog i prilagođenog lika Blese, koga je u filmskoj adaptaciji ovog dela tumačio naš poznati glumac Nenad Jezdić.

Zrenjaninski srednjoškolac Milan Pražić je takođe imao zanimljivu ulogu boksera Tupe. On je rekao u razgovoru da nije bilo nimalo lako izneti ovu ulogu.

Roman Lajanje na zvezde pisan je, u isti mah objavljivan u nastavcima u listu „Mladost“ tokom 1975. i 1976. godine. Knjiga je prvi put objavljena 1977. godine i kao kultni roman mladih, do sada je imao više od trideset izdanja. Takođe 1998. godine snimljen je i film u režiji Zdravka Šotre koji je stekao kultni status među mladim generacijama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena