Yunet
 

Društvo

Kikinđani za Nađu Janovan

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. mart 2024. •

Kikinđani za Nađu Janovan

Kolektiv Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki” izveo je u dva termina edukativnu predstavu pod nazivom „Čudna šuma”. Građani Kikinde zajedno sa kikindskim vaspitačima, još jednom su pokazali humanost, a sva prikupljena sredstva biće usmerena za lečenje naše dvanaestogodišnje sugrađanke Nađe Janovan.

U kikindskom Narodnom pozorištu Predškolska ustanova ,,Dragoljub Udicki” organizovala je humanitarnu akciju pod nazivom ,,Dete za dete”, kako bi se prikupila sredstva za pomoć u lečenju naše sugrađanke Nađe Janovan. Dečiji hor vrtića ,,Plavi čuperak” i predstava ,,Čudna šuma” šalju snažnu poruku koja ističe važnost empatije i međusobne podrške.

-Ovo je jedan emotivan povod, jedna divna humanitarna akcija kako je mi zovemo „Dete za dete, drug za druga, prijatelj za prijatelja”. Pre svega, veliko hvala svim prijateljima naše Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki” i ljudima koji su se pridružili ovome danas. Vaspitačima iz vrtića „Plavi čuperak”, takođe veliko hvala. Ovo je jedna interaktivna predstava koja govore o podršsci, pomoći prijatelja i ljubavi. Na ovaj način smo želeli da obradujemo i decu i roditelje i da ovo bude posebno veče, rekla je Kristina Drljić direktorica PU „Dragoljub Udicki” Kikinda.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač prisustvovao je programu pored mnogobrojnih roditelja i dece.

-Siguran sam da će porodica Janovan, ali i svi ostali biti ponosni kada vide ovo večeras. Jer pokazujemo zajedništvo i podršku jedni drugima. Nadam se se da će se dodatna sredstva za lečenje prikupiti i da će ova poruka humanosti, saosećanja i drugarstva definitivno biti najjača. Kada smo zajedno i kada zajedno želimo dobro, možemo mnogo toga da promenimo. Kikinda je još jednom pokazala da stvarno jeste grad dobrih ljudi, zaključio je Nikola Lukač gradonačelnik Kikinde.

Nađa će početkom juna nastaviti dalje lečenje u Beogradu, a sugrađani su još jednom pokazali da Kikinda zaista jeste grad dobrih ljudi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena