Yunet
 

Društvo

Obeležen 75. rođendan Osnovne škole „Ivo Lola Ribar”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 24. april 2024. •

Obeležen 75. rođendan Osnovne škole „Ivo Lola Ribar”

Osnovna škola u Novim Kozarcima „Ivo Lola Ribar” proslavila je 75 godina rada i postojanja. Obrazovna ustanova trenutno broji 79 učenika koji su pripremili zanimljiv program i na taj način obeležili školski rođendan.

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Ivo Lola Ribar” iz Novih Kozaraca zajedničkim snagama pripremili su zanimljiv program I na taj način svečano obeležili 75. rođendan ove obrazovne ustanove. Uz igru, pesmu, recitacije i predstave đaci su pripremili posetiocima dobru zabavu I puno smeha. Osim svečanosti koja je priređena u seoskom Domu kulture, učenici I nastavnici nastaviće da proslavljaju rad I postojanje osnovne škole, te će u četvrtak 25. aprila biti održani sportski susreti sa školama iz Ruskog Sela, Banatskog velikog sela i Nakova.

-Izuzetno smo zadovoljno saradnjom sa gradom Kikinda i školama koje su u našem okruženju. Obeležavamo Dan škole, a pomažemo i učenicima završnih razreda jer znamo da je to veliki udar na roditeljski budžet, kada je u pitanju matura. Mesna zajednica Kozarci obezbeđuje večeru učenicima osmih razreda u restoranu, a tokom cele školske godine mi organizujemo prodajne izložbe, gde se skuplja novac rekla je Dragana Radujko direktorica OŠ „Ivo Lola Ribar”.

-Ovom prilikom želeo bih da čestitam 75. rođendan Osnovnoj školi u Novim Kozarcima „Ivo Lola Ribar”. Ovo je tradicija, uvek je zanimljivo i zabavno. Deca su zlatna i želim im puno uspeha u daljem školovanju, istakao je Nikola Lukač gradonačelnik Kikinde.

Osnovna škola „Ivo Lola Ribar” iz Novih Kozaraca trenutno broji 73 učenika, a do danas iznedrila je mnogobrojne đake.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena