Yunet
 

Društvo

Aleksandra i Teodor su najbrže bebe na trci u brzom puzanju ,,Naj kića”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 24. april 2024. •

Aleksandra i Teodor su najbrže bebe na trci u brzom puzanju ,,Naj kića”

Aleksandra Stepančev iz Mokrina, koja ima svega petnaest meseci, i Teodor Bogunović iz Kikinde, koji će za dva dana napuniti trinaest meseci, postali su zvezde dana na tradicionalnoj trci beba “Naj kića” u Kikindi. Ovo jedinstveno takmičenje koje organizuje Kulturni centar u okviru manifestacije ,,Pozdrav proleću” , okupila je mnogobrojne male takmičare, ali su Aleksandra i Teodor bili ti koji su najbrže dopuzali do cilja za 17 sekundi i 68 stotiniki i 21 sekundu i 25 stotinki.

-„ Ovo nam je prvi put da učestvujemo na trci beba, nismo se nešto posebno ni pripremali pa je pobeda došla nenadano. Kasnije smo malo propuzali, ali eto isplatilo se i to,” rekla nam je Sanja Bogunović, majka malog Teodora, ovogodišnjeg pobednika.

-„ Jako puno nam znači prvo mesto, nismo se puno spremali…iskreno bili smo u nedoumici da li da je prijavimo pošto je lenja malo, pa smo onda smislili da je hrana nabolji mamac jer će za hranu sve da uradi – da li to bila plazma ili domaća kobasica,” dodala je Mirjana Stepančev, majka petnaestomesečne Aleksandre iz Mokrina.

Na takmičenje je došlo 11 beba. Drugo mesto u kategoriji devojčica pripalo je Nikolini Maljugić sa 19 sekundi I 56 stotinki dok je na trećem mestu Izabela Kurunci sa 23 sekunde i 24 stotinke. Kod dečaka, drugo mesto pripalo je Luki Bucalo koji je do cilja stigao za 21 sekundu i 25 stotinki dok je treći Mijat Gvero sa tačno 26 sekundi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena