Yunet
 

Društvo

Besplatna psihosocijalna pomoć za Kikinđane

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 23. april 2024. •

Besplatna psihosocijalna pomoć za Kikinđane

„Savetovalište za brak i porodicu” usluga je koja je pružena građanima Kikinde u okviru projekta koji je podržan od strane Gradske uprave grada Kikinda i pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova. Opšti cilj savetovališta je razvoj socio-edukativnih i savetodavnih usluga socijalne zaštite na nivou grada, a u Centru za stručno usavršavanje sa zainteresovanim sugrađanima razgovaraće stručna lica, odnosno porodični savetnici.

Grad Kikinda i pokrajinski Zavod za ravnopravost polova podržali su inicijativu, te je u Centru za stručno usavršavanje otvoreno „Savetovalište za brak i porodicu”. Ciljna grupa savetovališta jesu pojedinci i porodice koje se suočavaju sa određenim krizama i problemima, a zainteresovanim sugrađanima uvek će biti dostupna stručna lica, odnosno porodični savetnici.

-Našim savetodavnim usmeravanjem i podrškom u prijatnom ambijentu, uz određenu dozu razumevanja, pružićemo pomoć pojedincu da funkcioniše na adekvatniji način. Gradsko savetovalište neće biti otvoreno samo za osobe koje poseduju određene probleme, već i za pojedince koji žele da rade na sebi, zaključila je Milana Golušin porodični savetnik.

-Postoji potreba da se problemi rešavaju na drugačijem nivou, da se o njima priča i to nije nikakva sramota. Nadamo se da će ova ideja zaživeti i biti održiva, a da će na opšte zadovoljstvo svih nas biti od velike pomoći pojedincu, jer nam je cilj da stvaramo zdravo društvo, istakla je Dijana Jakšić Kiurski zamenica gradonačelnika Kikinde.

Zdravi i funkcionalni porodični odnosi važni su za celokupno društvo, a pružanje psihosocijalne i psihoterapijske pomoći sugrađanima je besplatno.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena