Yunet
 

Društvo

Kreće sezona radova na rehabilitaciji saobraćajnica , na izgradnji pešačkih staza i parkinga

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 25. mart 2024. •

Kreće sezona radova na rehabilitaciji saobraćajnica , na izgradnji pešačkih staza i parkinga

Start građevinske sozone ozvaničili su u JP Kikinda. Narednih dana putna mehanizacija VOJPUT Subotice startuje sa izgradnjom pešačke staze u Albertovoj, a potom u ulici Kralja Petra, dok će zrenjaninska EKOGRADNJA najpre početi sa radovima na izgradnji novih parking mesta u ulici Jovana Jovanovića Zmaja.

– Ono što bih istakao je rehabilitacija Zmaj Jovine ulice od Bašaidskog druma do Mihajla Pupina. Na tom istom potezu uslediće i izgradnja novih parking mesta, ukupno 65 mesta. Sastavićemo onaj deo parking mesta u delu koji je ostao pod zelenom površinom. Grad u ovom trenutku sređuje dokumentaciju za revitalizaciju ulice Mihajla Pupina i zamisao je da se ona spoji sa Zmaj Jovinom. Ono što treba reći je da će ove godine biti urađena rehabilitacija ulica u dužini od 3.000 metara, obuhvatajući i poprečne ulice u delu sa Kumanovskom ulicom gde se radio vodovod, a uslediće i uređenje pešačkih staza na više lokacija u gradu, istiće Čedo Gvero, V.D. direktora JP Kikinda.

Postojećim planovima treba dodati i radove u Mikronaselju. Kod bloka B, uz budući tržni centar biće izgrađen pristupni put i dodatnih 20tak parking mesta, a radiće uporedo dve ekipe, jedna na aflatiranju, druga na parking mestima.

Prioriteti su određeni na osnovu logičkog sleda radova.

– U drugom rejonu pravimo jednu celimu, kolovozi su strari, dotrajali, ne postoji mogućnost saniranja ili popravljanja. Rehabilitacija podrazumeva zamenu dotrajalog sloja asfalta u kompletnoj deonici i zamena novim asfaltom. To će se raditi i u ulici Zmaj Jovinoj. U Mihajla Pupina će biti obimniji radovi, od Jovana Jovanovića Zmaja do Svetosavske. Takođe očekujemo da grad privede kraju dokumentaciju i postavi semafor na uglu Zmaj Jovine i Partizanske da bi se izbeglo saobraćajno zagušenje na toj raskrsnici, ističe Đorđe Klenanc iz Javnog Preduzeća Kikinda.

Uključujući aktuelne ugovore i planove, ovogodišnji posao je obimniji i finansijski znatno iznad prošlogodišnjeg.

– 55 miliona dinara je osnovni ugovor i verovotno će biti uvećavan u skladu sa zahtevima na terenu i prioritetima koji će se istaći tokom godine. Treba napomenuti i da projektna dokumentacija, koja je u finalnoj fazi za ulicu Mihajla Pupina, takođe projektovana na okvirni iznos od minimum 50 miliona dinara tako da sa ova dva ugovora preko 100 miliona koliko će biti uloženo u putnu infrastrukturu, ulaže se duplo više nego prošle godine u lokalne saobraćajnice, zaključujeGvero.

Rehabilitacija asfaltnih kolovoza:

  1. Jovana Jovanovića Zmaja (od Bašaidskog druma do Mihajla Pupina) 800m

Rehabilitacija asfaltnih kolovoza:

  1. Đure Oličkova 240m

  2. Stevana Lakai Gige 240m

  3. Kiš Mihalja 350m + 90m

  4. Miloša Crnjanskog 450m

  5. Veljka Petrovića 450m

  6. Miroslava Antića 230m

  7. ŽNR ulica Lipa 150m

Pešačke staze:

  1. Albertova (od Iđoškog puta do M.Antića) 340m

  2. Kralja Petra I (od dispanzera do Karađorđeve), 80m

  3. Masarikova (ugao sa ulicom Žarka Zrenjanina), 50m

  4. Ulice u drugom rejonu gde nedostaje staza 400m

Rehabilitacija parkinga:

  1. Jovana Jovanovića Zmaja 1.100m2 (65 parking mesta)

    1. od Bašaidskog druma do Partizanske 43 parking mesta

    2. od BLOK I do kućnog broja 162 22 parking mesta

Popravka oštećenih kolovoza ove godine planirana je u ukupnoj dužini od 2.000 kvadrata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena