Yunet
 

Hronika

Manje saobraćajnih nezgoda, 11 osoba poginulo u prvih deset meseci

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. decembar 2022. •

Manje saobraćajnih nezgoda, 11 osoba poginulo u prvih deset meseci

Na području Policijske uprave u Kikindi, za od janauara do kraja oktobra ove godine ukupno je evidentirano 356 saobraćajnih nezgoda, što je za šest odsto manje nego u istom periodu prethodne godine. Od tog broja na teritoriji grada Kikinde dogodila se 151. saobraćajna nezgoda što je za 22 odsto manje nego u istom periodu lane, saznajemo od Vladana Tomića, načelnika Odeljenja saobraćajne policije PU Kikinda.

Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda nezgodama u 24 odsto slučajeva u naseljenim mestima su nepropisno izvođenje radnji vozilom poput skretanja levo i desno, uključivanja u saobraćaj, kretanje vozila unazad. Van naselja dominantan faktor je vožnja pod dejstvom alkohola u 23 procenta slučajeva, neprilagođena brzina u 15 odsto, i neustupanje prava prvenstva prolaza u 14 odsto slučajeva.

Kontrole će u narednom periodu biti usmerene na otkrivanje najtežih prekršaja, kao što su prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena